Auto Palace Groep koopt Citroën-tak Coolen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Coolen is vertegenwoordigd in Apeldoorn en Deventer. (Foto: Coolen)

Auto Palace meldt zojuist de overname van de Citroën-dealeractiviteiten van Coolen. Alle medewerkers (23) gaan meer naar Auto Palace Groep, alleen eigenaar Jan Coolen niet. Lees in de nieuwste Automotive een uitgebreid interview met Auto Palace-dga Lex Reijnen.

De Citroën-vestiging in Apeldoorn blijft geopend. In Deventer worden de activiteiten geïntegreerd in de Peugeot-vestiging van Auto Palace Groep. 

“Dit is voor ons een mooie stap in de ingezette groeistrategie”, zegt Auto Palace-dga Lex Reijnen. “We versterken met deze overname onze positie in de zakelijke markt en onze lokale bewerkingsgebieden.” Auto Palace groep verkoopt sinds vorig jaar Citroën. Het ging toen samen met Emerparkauto, waarna het bedrijf twee vestigingen – en de naam Emerparkauto – verkocht aan PGA Nederland. In Zwolle bleef Auto Palace Citroën-dealer. “Daarom sluit deze uitbreiding uitstekend aan op onze strategie om onze positie als topspeler in de automotive retail verder uit te breiden en te versterken.”

Auto Palace staat op plek 18 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.