Jaguar Land Rover kiest Blackberry voor systeembeveiliging

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Blackberry heeft al een test gedaan met een Jaguar XJ (foto: Blackberry QNX)

Dit meldt Jaguar Land Rover vandaag.

Blackberry en JLR werken al langer samen bij het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Nu gaan de bedrijven ook aan de slag met ECU-modules. Als eerste project staat een infotainmentsysteem op de agenda. Ook beveiligingssystemen komen aan de beurt, met name tegen cyberaanvallen. Lees hier hoe JLR haar marktaandeel in 10 jaar wist te verdubbelen.

“Connected en zelfrijdende voertuigen reageren en rijden op basis van een grote hoeveelheid data. Onze platformen helpen om deze gegevens efficiënt te verwerken en veilig en betrouwbaar te houden”, zegt John Wall, general manager van Blackberry QNX.

Het Canadese bedrijf, dat in 1999 bekend werd met niet-te-kraken telefoons, heeft zich na voortdurend teruglopende verkopen op de telefoniemarkt vorig jaar toegelegd op het leveren van cyberbeveiligingsdiensten.

Jaguar Land Rover kiest Blackberry voor systeembeveiliging | Automotive Online

Jaguar Land Rover kiest Blackberry voor systeembeveiliging

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Blackberry heeft al een test gedaan met een Jaguar XJ (foto: Blackberry QNX)

Dit meldt Jaguar Land Rover vandaag.

Blackberry en JLR werken al langer samen bij het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Nu gaan de bedrijven ook aan de slag met ECU-modules. Als eerste project staat een infotainmentsysteem op de agenda. Ook beveiligingssystemen komen aan de beurt, met name tegen cyberaanvallen. Lees hier hoe JLR haar marktaandeel in 10 jaar wist te verdubbelen.

“Connected en zelfrijdende voertuigen reageren en rijden op basis van een grote hoeveelheid data. Onze platformen helpen om deze gegevens efficiënt te verwerken en veilig en betrouwbaar te houden”, zegt John Wall, general manager van Blackberry QNX.

Het Canadese bedrijf, dat in 1999 bekend werd met niet-te-kraken telefoons, heeft zich na voortdurend teruglopende verkopen op de telefoniemarkt vorig jaar toegelegd op het leveren van cyberbeveiligingsdiensten.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.