Jeep stelt drie nieuwe dealers aan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De dealers hebben vertrouwen in de nieuwe Compass. (foto: Jeep.nl)

Autobedrijf Jelle Talsma, dat vestigingen heeft in Drachten, Heerenveen en Leeuwarden, wordt de nieuwe Jeep-dealer van Leeuwarden. Tot vijf jaar geleden voerde Wensink het merk daar, sindsdien was het rayon niet ingevuld, bevestigt woordvoerder Mirco Racz aan Automotive. Tjerk Pol, dga van Talsma zegt blij te zijn dat hij Jeep kan toevoegen. “Het is ook een logische stap, aangezien we ook al dealer zijn van Fiat, Alfa Romeo en Lancia en sinds dit jaar ook dealer van Fiat Professional. Ik verwacht dat de nieuwe Compass het goed zal doen. Het is een sterk merk”, aldus Pol.

De aanstelling past ook in de strategie van FCA dat Jeep wil onderbrengen bij bestaande contractpartners. In Hengelo, waar ook al enige tijd geen officiële Jeep-dealer zat, is daarom Fiat- en Abarthdealer Udo aangesteld om Jeep te voeren. “Wij zijn zeer verheugd en trots jullie te kunnen melden, dat wij naast de merken Fiat en Abarth, vanaf 1 maart ook officieel dealer zijn van Alfa Romeo en Jeep voor de regio Twente!”, zo staat op de website van het bedrijf.Lees ook: ‘Als FCA blijft pompen, verzuipen we’.

‘Vrijwel rond met Vaneman’

Verder zou FCA voor Amsterdam vrijwel rond zijn met Vaneman Automotive om daar Jeep te gaan voeren. Directeur-eigenaar Frank Vaneman bevestigt dat de plannen in een zeer vergevorderd stadium zijn, maar wil er verder nog geen commentaar op leveren. Ook Fiat geeft vooralsnog geen commentaar op de hernieuwde invulling in Amsterdam. Op dit moment is Mobility Group Haaker (MGH) Jeep-dealer voor Amsterdam (in Heemstede, waar MGH ook een vestiging heeft, is Vireo dealer van Jeep). Hoe de verdeling zal zijn tussen Vaneman en MGH is niet bekend. Bij MGH is vooralsnog niemand bereikbaar.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • Rob Berrevoets

    Een “JEEP-dealer” wordt niet aangesteld, dat ben je (of inmiddels niet meer……………vanwege de jaarlijks wisselende directie)