5 redenen om meer te investeren in leiderschap

Voor de grote organisaties in de autobranche zijn zowel rendement als succes te vergroten door meer te investeren in leiderschap, teamwork en samenwerking. Veel dealerholdings behouden echter de managementstructuur van een klein bedrijf, stellen drie organisatiedeskundigen in een whitepaper.

Veel dealerbedrijven zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid, voornamelijk door overnames. Voor deze snel groeiende organisaties is het relevant om te investeren in de kwaliteit van het management, de kwaliteit van managementteams, de kwaliteit van de samenwerking tussen afdelingen en in het ontwikkelen van vers talent. Alleen op die manier kun je de voordelen van de grote organisatie benutten. Teams moeten volwassener worden om meer verantwoordelijkheden aan te kunnen, zodat de top van de organisatie zich meer met strategische vragen kan bezighouden. Deze beweging vraagt een strategische gedragsverandering van alle betrokkenen.

In deze whitepaper worden vijf redenen uitgelicht om meer te investeren in leiderschap, teamontwikkeling en samenwerking:

  • Vermindering van operationele druk op directieleden (doordat vraagstukken op een lager managementniveau worden opgelost), zodat de directie zich meer met langere termijn vraagstukken gaat bezighouden;
  • Minder verspilling van tijd en geld door versnelling van informatieoverdracht en besluitvorming;
  • Behoud van talentvolle medewerkers en kwaliteit door het creëren van groeimogelijkheden voor high potentials;
  • Meer tijd voor klanten (doordat interne processen minder tijd kosten);
  • Betere bedrijfsresultaten (als gevolg van al het bovenstaande).

Vul uw gegevens in en ontvang gratis de whitepaper over Leiderschap, team en samenwerking, de blinde vlek in autoland.

Deze whitepaper is geschreven door organisatie-adviseurs Oskar Bronsgeest, Peter Slikker en Remco de Vette, die veel ervaring hebben in veranderingstrajecten in onder andere dealerholdings.