Emerparkauto gaat op in Auto Palace

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Emerparkauto Zwolle.

Dat melden beide bedrijven vandaag. De deal moet over een paar weken zijn afgerond.

Emerparkauto verkoopt jaarlijks circa 1.200 nieuwe en 800 gebruikte auto’s. Auto Palace staat op plek 19 in de Automotive Dealerholding Top 60.

De drie vestigingen van Emerparkauto (Zwolle, Amersfoort en Hilversum) en alle 41 medewerkers worden onderdeel van Auto Palace, dat daardoor groeit naar veertien vestigingen en 225 medewerkers. Ook het 50%-belang in schadebedrijf C&S Schadeservice komt in handen van Auto Palace. Emerparkauto verkocht vorig jaar zijn twee Brabantse vestigingen aan Van Beek Autobedrijven.

Auto Palace-dga Lex Reijnen denkt dat zijn bedrijf dit jaar door de grens van 150 miljoen euro omzet gaat.

Slagvaardig

De deal tussen de beide bedrijven past goed in het netwerkplan van importeur Citroën Nederland. Ook Van Zantwijk ziet de voordelen van meer schaal en de daardoor toegenomen mogelijkheden om te investeren. “Door deze samenvoeging ontstaat er een commercieel slagvaardige organisatie en kunnen we op een kostenefficiënte wijze innoveren en onze mobiliteitsservices uitbreiden. Zo willen we de kansen die ontstaan door de veranderingen in de automotive sector benutten.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Emerparkauto gaat op in Auto Palace | Automotive Online

Emerparkauto gaat op in Auto Palace

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Emerparkauto Zwolle.

Dat melden beide bedrijven vandaag. De deal moet over een paar weken zijn afgerond.

Emerparkauto verkoopt jaarlijks circa 1.200 nieuwe en 800 gebruikte auto’s. Auto Palace staat op plek 19 in de Automotive Dealerholding Top 60.

De drie vestigingen van Emerparkauto (Zwolle, Amersfoort en Hilversum) en alle 41 medewerkers worden onderdeel van Auto Palace, dat daardoor groeit naar veertien vestigingen en 225 medewerkers. Ook het 50%-belang in schadebedrijf C&S Schadeservice komt in handen van Auto Palace. Emerparkauto verkocht vorig jaar zijn twee Brabantse vestigingen aan Van Beek Autobedrijven.

Auto Palace-dga Lex Reijnen denkt dat zijn bedrijf dit jaar door de grens van 150 miljoen euro omzet gaat.

Slagvaardig

De deal tussen de beide bedrijven past goed in het netwerkplan van importeur Citroën Nederland. Ook Van Zantwijk ziet de voordelen van meer schaal en de daardoor toegenomen mogelijkheden om te investeren. “Door deze samenvoeging ontstaat er een commercieel slagvaardige organisatie en kunnen we op een kostenefficiënte wijze innoveren en onze mobiliteitsservices uitbreiden. Zo willen we de kansen die ontstaan door de veranderingen in de automotive sector benutten.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.