FNV toch akkoord met atv-regeling Broekhuis Groep

Redactie Redactie
• Laatste update:
Broekhuis-vestiging in Hoogeveen. Afbeelding van Google Streetview.

De bond eiste eerder dat de in de cao vastgelegde atv-regeling wordt gerespecteerd. FNV en Broekhuis zijn nu overeengekomen dat Broekhuis de dertien ATV-dagen afkoopt en zijn personeel de mogelijkheid biedt om twaalf vakantiedagen bij te kopen.

Er was al een dergelijke regeling waarbij het personeel – Broekhuis heeft 1.150 medewerkers in dienst – acht vakantiedagen kon bijkopen. “De regeling blijft ongewijzigd”, zegt Broekhuis-marketingmanager Gerhard van de Pol. “Het enige dat verandert naar aanleiding van de gesprekken met FNV is dat het maximaal aantal bij te kopen vakantiedagen is verhoogd van acht naar twaalf.” 

FNV protesteerde ook tegen het verplicht werken op zaterdag. “Werken op zaterdag is in eerste instantie op vrijwillige basis. Voor monteurs die op zaterdag willen werken wordt een rooster gemaakt. Pas als er geen vrijwilligers zijn, wordt een rooster gemaakt voor alle monteurs van de betreffende vestiging”, aldus Van de Pol.

‘Wees gewaarschuwd’

Bart Plaatje, woordvoerder bij de FNV, is positief over de uitslag. “De nieuwe Broekhuis-regeling is nog beter dan de reguliere atv-regeling. We hebben onze stem als vakorganisatie laten horen en zijn zeer content met de uitkomst en complimenteren Broekhuis met het besluit. Onze boodschap aan de andere bedrijven in de autobranche is: wees gewaarschuwd. Wij staan samen sterk.”

Broekhuis staat in de Automotive Dealerholding Top 60, die is te lezen in onze Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

FNV toch akkoord met atv-regeling Broekhuis Groep | Automotive Online

FNV toch akkoord met atv-regeling Broekhuis Groep

Redactie Redactie
• Laatste update:
Broekhuis-vestiging in Hoogeveen. Afbeelding van Google Streetview.

De bond eiste eerder dat de in de cao vastgelegde atv-regeling wordt gerespecteerd. FNV en Broekhuis zijn nu overeengekomen dat Broekhuis de dertien ATV-dagen afkoopt en zijn personeel de mogelijkheid biedt om twaalf vakantiedagen bij te kopen.

Er was al een dergelijke regeling waarbij het personeel – Broekhuis heeft 1.150 medewerkers in dienst – acht vakantiedagen kon bijkopen. “De regeling blijft ongewijzigd”, zegt Broekhuis-marketingmanager Gerhard van de Pol. “Het enige dat verandert naar aanleiding van de gesprekken met FNV is dat het maximaal aantal bij te kopen vakantiedagen is verhoogd van acht naar twaalf.” 

FNV protesteerde ook tegen het verplicht werken op zaterdag. “Werken op zaterdag is in eerste instantie op vrijwillige basis. Voor monteurs die op zaterdag willen werken wordt een rooster gemaakt. Pas als er geen vrijwilligers zijn, wordt een rooster gemaakt voor alle monteurs van de betreffende vestiging”, aldus Van de Pol.

‘Wees gewaarschuwd’

Bart Plaatje, woordvoerder bij de FNV, is positief over de uitslag. “De nieuwe Broekhuis-regeling is nog beter dan de reguliere atv-regeling. We hebben onze stem als vakorganisatie laten horen en zijn zeer content met de uitkomst en complimenteren Broekhuis met het besluit. Onze boodschap aan de andere bedrijven in de autobranche is: wees gewaarschuwd. Wij staan samen sterk.”

Broekhuis staat in de Automotive Dealerholding Top 60, die is te lezen in onze Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.