Tenderfraude: Peugeot Nederland schikt voor 2 miljoen euro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het OM is al jaren bezig met een onderzoek naar fraude rond een tender van defensie- en politievoertuigen. Onder meer twee politie- en vier defensieambtenaren zouden giften van verschillende bedrijven in de autobranche hebben aangenomen. Eerder schikte Pon voor 12 miljoen euro in deze corruptiezaak. Het onderzoek naar Renault Nederland wordt binnenkort afgerond. De zaak tegen leasemaatschappij Athlon in het kader van hetzelfde onderzoek, is vorig jaar geseponeerd.

Goedkope lease-auto’s

Volgens het onderzoek van de Rijksrecherche hebben werknemers bij de Peugeot-importeur een ambtenaar, die nauwe banden met de autobranche onderhield en verantwoordelijk was voor het wagenparkbeheer bij defensie, omgekocht met cadeau’s. De giften betroffen goedkope lease-auto’s en buitenlandse reizen. De auto-importeur zou tot op managementniveau zijn betrokken bij de omkoping.Lees hier onze analyse over de fraudepraktijken bij tenders.

Het OM stelt dat het wederrechtelijk verkregen voordeel 800 duizend euro bedraagt. Verhoogd met 1,2 miljoen euro aan boetes komt de transactiewaarde op 2 miljoen euro. Het OM ziet de schikking met Peugeot als een passende afdoening van de strafzaak.

Vier voormalige werknemers van Peugeot Nederland hebben een strafbeschikking aangeboden gekregen.

De huidige directie van Peugeot Nederland heeft afstand gedaan van de zaak en is volgens het onderzoek niet betrokken geweest bij de corruptie. De importeur heeft volgens het OM volledig meegewerkt aan het onderzoek.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Tenderfraude: Peugeot Nederland schikt voor 2 miljoen euro | Automotive Online

Tenderfraude: Peugeot Nederland schikt voor 2 miljoen euro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het OM is al jaren bezig met een onderzoek naar fraude rond een tender van defensie- en politievoertuigen. Onder meer twee politie- en vier defensieambtenaren zouden giften van verschillende bedrijven in de autobranche hebben aangenomen. Eerder schikte Pon voor 12 miljoen euro in deze corruptiezaak. Het onderzoek naar Renault Nederland wordt binnenkort afgerond. De zaak tegen leasemaatschappij Athlon in het kader van hetzelfde onderzoek, is vorig jaar geseponeerd.

Goedkope lease-auto’s

Volgens het onderzoek van de Rijksrecherche hebben werknemers bij de Peugeot-importeur een ambtenaar, die nauwe banden met de autobranche onderhield en verantwoordelijk was voor het wagenparkbeheer bij defensie, omgekocht met cadeau’s. De giften betroffen goedkope lease-auto’s en buitenlandse reizen. De auto-importeur zou tot op managementniveau zijn betrokken bij de omkoping.Lees hier onze analyse over de fraudepraktijken bij tenders.

Het OM stelt dat het wederrechtelijk verkregen voordeel 800 duizend euro bedraagt. Verhoogd met 1,2 miljoen euro aan boetes komt de transactiewaarde op 2 miljoen euro. Het OM ziet de schikking met Peugeot als een passende afdoening van de strafzaak.

Vier voormalige werknemers van Peugeot Nederland hebben een strafbeschikking aangeboden gekregen.

De huidige directie van Peugeot Nederland heeft afstand gedaan van de zaak en is volgens het onderzoek niet betrokken geweest bij de corruptie. De importeur heeft volgens het OM volledig meegewerkt aan het onderzoek.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.