Universele formules scoren slecht op naamsbekendheid

Redactie Redactie
• Laatste update:

Lees alles over het onderzoek in de nieuwe Automotive, die vrijdag verschijnt. Abonnees kunnen het blad nu al online lezen.

De naamsbekendheid van bijna iedere andere schadeketen en garageformule komt niet boven de 10 procent. Op de vraag ‘als u denkt aan een werkplaatsformule, welk bedrijf komt dan bij u op?’ scoort Kwik-Fit met 37 procent het best, gevolgd door Bovag (12%) en Carglass (3%). Uit die laatste twee antwoorden kan worden opgemaakt dat consumenten de branche niet goed kennen.

Care
Bij de ruitschadebedrijven is Carglass veruit het bekendst. De spontane naamsbekendheid is bijna 70 procent, de geholpen naamsbekendheid (kent u Carglass?) bijna 100.

Gevraagd naar een schadeketen of schadebedrijf weet bijna geen enkele respondent er spontaan een te noemen. Nota bene Kwik-Fit wordt het meest genoemd, gevolgd door branchevereniging Focwa. Care blijkt de bekendste schadeketen te zijn in de categorie geholpen naamsbekendheid.

De naamsbekendheid van alle grote ketens en bedrijven kunnen bekeken worden in de nieuwe Automotive, die vrijdag verschijnt. Abonnees kunnen het blad nu al online lezen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.