Business Lease Group start Chevrolet Leasing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Business Lease (zelf weer een Autobinck-dochter) en Chevrolet Nederland maakten dit tijdens de AutoRAI bekend.

Dealers regelden tot nu toe zelfstandig de leasecontracten. Ze blijven in de nieuwe vorm wel zelf verantwoordelijk voor de acquisitie; BFS zorgt voor advisering, financiering en de operationele uitvoering van het leasecontract.

Chevrolet heeft dit jaar bijna 2.200 auto`s geregistreerd, waarvan iets meer dan 250 leaseregistraties. Goed voor een marktaandeel van 0,4 procent in de leasemarkt. Woordvoerder Pieter Stokman zegt dit jaar ongeveer 800 leaseregistraties na te streven. “We zijn nu bezig met de opbouw van onze leaseactiviteiten. Dat heeft even tijd nodig. Maar we merken dat er vanuit de zakelijke markt vraag is naar onze modellen en daar spelen we nu op in.”

Stokman is niet bang dat Chevrolet binnen BFS te veel concurrentie ondervindt van Hyundai, dat door Autobinck-dochter Greenib Car wordt geimporteerd. “Hyundai en Chevrolet vissen gedeeltelijk in dezelfde vijver, maar binnen de Business Lease Group zijn de merk- en universele leaseactiviteiten goed gescheiden. Dus wij maken ons daar geen zorgen over.”

Business Lease verzorgt naast Chevrolet ook voor Mazda en Hyundai het leaselabel.

Op de foto: Ronald Dubbelman, directeur Chevrolet Nederland en Robbert van Muyden, Algemeen Directeur van Business Financial Services. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.