Alfa Romeo Nederland verliest hoger beroep

Redactie Redactie
• Laatste update:

Importeur Alfa Romeo Nederland (onderdeel van Kroymans) eiste destijds via een kort geding dat Multicar de verkoop van nieuwe Alfa’s zou staken, en kreeg nul op het rekest. Ook in hoger beroep oordeelt de rechter nu dus dat Multicar niet nieuwe auto’s mag verkopen, zelfs als zij weet dat de dealer die de voertuigen aan haar levert, het contract met de importeur schendt.
Volgens het gerechtshof is in deze zaak onvoldoende aannemelijk dat de koper de betreffende dealer heeft misleid. De eigenaar van Multicar betoogde voor het gerechtshof dat aan de dealer is verteld dat de auto’s bestemd waren voor wederverkoop. Multicar kan volgens het gerechtshof ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor lekken in het netwerk van de fabrikant, omdat het netwerk over voldoende middelen beschikt om de herkomst van de auto’s te achterhalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Alfa Romeo Nederland verliest hoger beroep | Automotive Online

Alfa Romeo Nederland verliest hoger beroep

Redactie Redactie
• Laatste update:

Importeur Alfa Romeo Nederland (onderdeel van Kroymans) eiste destijds via een kort geding dat Multicar de verkoop van nieuwe Alfa’s zou staken, en kreeg nul op het rekest. Ook in hoger beroep oordeelt de rechter nu dus dat Multicar niet nieuwe auto’s mag verkopen, zelfs als zij weet dat de dealer die de voertuigen aan haar levert, het contract met de importeur schendt.
Volgens het gerechtshof is in deze zaak onvoldoende aannemelijk dat de koper de betreffende dealer heeft misleid. De eigenaar van Multicar betoogde voor het gerechtshof dat aan de dealer is verteld dat de auto’s bestemd waren voor wederverkoop. Multicar kan volgens het gerechtshof ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor lekken in het netwerk van de fabrikant, omdat het netwerk over voldoende middelen beschikt om de herkomst van de auto’s te achterhalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.