Failliet LDV hoopt op overname

Redactie Redactie
• Laatste update:

Henk Kruit, voormalig directeur van het gefailleerde LDV Group Benelux, meldt in een onlangs verstuurde brief aan de dealers dat drie van de kandidaten de productie in Birmingham willen houden, en dat één kandidaat de productie wil overhevelen naar Azië. "Nog steeds zijn accountants van de diverse bieders in de fabriek i.v.m. de Due diligence onderzoeken", staat in de brief. "Voor alle dealers én het LGB (LDV Group Benelux – red) personeel is te hopen dat het dubbeltje de goede kant op valt. Zo niet, dan is het MAXUS verhaal definitief over."

De Birmingham Post meldt vandaag dat de bewindvoerders van Pricewaterhouse Coopers in een vergevorderd stadium zijn met één van de gegadigden die de productie in Birmingham willen houden.

Eerder liep een overname door het Maleisische Weststar spaak. LDV is onderdeel van de Russische GAZ Group, dat als industrieel partner ook betrokken is bij een mogelijke overname van Opel door Magna.

Bij importeur noch fabrikant is momenteel iemand bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.