Kia-dealers gescheiden verder (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

"De twee groepen trekken los van elkaar op omdat de belangen ver uiteen liggen. Ook de Bovag heeft ons geadviseerd om beide partijen apart met de importeur te laten praten", aldus Leerentveld. Zelf heeft Leerentveld wel een nieuw contract gekregen. Toch kan hij nog weinig zeggen over de komende gesprekken met de importeur. "Het is nog te vroeg om met een statement te komen. We kennen de exacte invulling van de plannen nog niet. Pas als die duidelijk zijn bepalen wij de te volgen koers."

Moreel verwerpelijk
Aanvoerder van de groep die geen contract heeft gekregen is Paul van Zessen. Zijn bedrijf werd in de afgelopen vijf jaar telkens uitgeroepen tot een van de best presterende Kia-dealers. Op de website van de Bovagkrant uit hij zijn frustraties. Hij noemt deze handelswijze moreel verwerpelijk. "De importeur heeft ook een zorgplicht naar zijn dealers toe", zegt hij. "Er zitten dealers bij die nog vorig jaar veel geïnvesteerd hebben om aan de standards te voldoen, die krijgen niet eens de tijd om hun investeringen terug te verdienen."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Kia-dealers gescheiden verder (update) | Automotive Online

Kia-dealers gescheiden verder (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

"De twee groepen trekken los van elkaar op omdat de belangen ver uiteen liggen. Ook de Bovag heeft ons geadviseerd om beide partijen apart met de importeur te laten praten", aldus Leerentveld. Zelf heeft Leerentveld wel een nieuw contract gekregen. Toch kan hij nog weinig zeggen over de komende gesprekken met de importeur. "Het is nog te vroeg om met een statement te komen. We kennen de exacte invulling van de plannen nog niet. Pas als die duidelijk zijn bepalen wij de te volgen koers."

Moreel verwerpelijk
Aanvoerder van de groep die geen contract heeft gekregen is Paul van Zessen. Zijn bedrijf werd in de afgelopen vijf jaar telkens uitgeroepen tot een van de best presterende Kia-dealers. Op de website van de Bovagkrant uit hij zijn frustraties. Hij noemt deze handelswijze moreel verwerpelijk. "De importeur heeft ook een zorgplicht naar zijn dealers toe", zegt hij. "Er zitten dealers bij die nog vorig jaar veel geïnvesteerd hebben om aan de standards te voldoen, die krijgen niet eens de tijd om hun investeringen terug te verdienen."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.