Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022

Leaseplan • De overname door ALD Automotive wordt tegen het einde van dit kwartaal afgerond.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022
(Foto: Shutterstock)

Leaseplan heeft in 2022 een nettowinst geboekt van 1,9 miljard euro, ruim 90 procent meer dan in 2021. Deze winst hebben ze naar eigen zeggen te danken aan een groeiende vloot, efficiëntere serviceverlening en hoge restwaarden.

De vloot van Leaseplan groeide in 2022 met 7 procent tot 1,6 miljoen voertuigen. De winst op eindecontractauto’s kwam uit op 602 miljoen euro, een kleine 3.500 euro per auto. Dat meldt Leaseplan vandaag in een persbericht.

Fusie met ALD

“In alle segmenten werd een sterke groei gerealiseerd doordat de verschuiving van autobezit naar auto-abonnementen steeds sneller verloopt. Het gebruik van EV’s in heel Europa versnelt de trend van auto-abonnementen; 32 procent van onze leveringen is nu een EV. Leaseplan blijft ook profiteren van de sterke vraag naar onze hoogwaardige gebruikte auto’s”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

Onze fusie met ALD ligt op schema om eind Q1 2023 te worden afgerond”, vervolgt Gunning. “Het gecombineerde bedrijf zal in de beste positie verkeren om optimaal te profiteren van de toenemende vraag naar auto-abonnementen.”

Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022 | Automotive Online

Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022

Leaseplan • De overname door ALD Automotive wordt tegen het einde van dit kwartaal afgerond.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022
(Foto: Shutterstock)

Leaseplan heeft in 2022 een nettowinst geboekt van 1,9 miljard euro, ruim 90 procent meer dan in 2021. Deze winst hebben ze naar eigen zeggen te danken aan een groeiende vloot, efficiëntere serviceverlening en hoge restwaarden.

De vloot van Leaseplan groeide in 2022 met 7 procent tot 1,6 miljoen voertuigen. De winst op eindecontractauto’s kwam uit op 602 miljoen euro, een kleine 3.500 euro per auto. Dat meldt Leaseplan vandaag in een persbericht.

Fusie met ALD

“In alle segmenten werd een sterke groei gerealiseerd doordat de verschuiving van autobezit naar auto-abonnementen steeds sneller verloopt. Het gebruik van EV’s in heel Europa versnelt de trend van auto-abonnementen; 32 procent van onze leveringen is nu een EV. Leaseplan blijft ook profiteren van de sterke vraag naar onze hoogwaardige gebruikte auto’s”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

Onze fusie met ALD ligt op schema om eind Q1 2023 te worden afgerond”, vervolgt Gunning. “Het gecombineerde bedrijf zal in de beste positie verkeren om optimaal te profiteren van de toenemende vraag naar auto-abonnementen.”