Winst Leaseplan groeit met ruim 12 procent

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De omzet van Leaseplan in Q3 kwam uit op 2,5 miljard euro. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan heeft over Q3 van 2022 een nettowinst geboekt van 472 miljoen euro. Dit is een stijging van 12,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt middels een persbericht. De omzet kwam uit op 2,5 miljard euro, 0,7 procent minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Ondanks dat is de omzet in de eerste 9 maanden van het jaar gegroeid met 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar 7,5 miljard.

Ook zijn er opnieuw minder einde-contractauto’s verkocht dan in Q3 van 2021 (50,2 duizend stuks, -30,3%) maar realiseerde het bedrijf een winst van 178 miljoen euro (+43,8%) uit PLDV en end of contract fees. Dit valt volgens Leaseplan grotendeels toe te schrijven aan de schaarste op de occasionmarkt.

Groei rendement eigen vermogen

Tex Gunning, ceo van Leaseplan: “De snelgroeiende markt voor auto-abonnementen heeft opnieuw bewezen in staat te zijn waarde te creëren voor onze klanten, onze mensen en onze aandeelhouders, waarbij Leaseplan een nettoresultaat van 472 miljoen euro en een rendement op eigen vermogen van meer dan 25 procent heeft gerealiseerd.”

“Onze vloot groeide sterk doordat klanten bleven overstappen op auto-abonnementen,” vervolgt Gunning. “De wereldwijde overgang naar net-zero is ook een belangrijke groeimotor, omdat we klanten wereldwijd helpen de uitstoot van hun wagenpark te elimineren. Momenteel is 25 procent van de nieuwe auto’s die wij leveren elektrisch. Ook de vraag naar onze diensten voor gebruikte auto’s is groter dan het aanbod, waardoor de prijzen hoog blijven en we verwachten dat dit in de nabije toekomst zo zal blijven.”

Winst Leaseplan groeit met ruim 12 procent | Automotive Online

Winst Leaseplan groeit met ruim 12 procent

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De omzet van Leaseplan in Q3 kwam uit op 2,5 miljard euro. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan heeft over Q3 van 2022 een nettowinst geboekt van 472 miljoen euro. Dit is een stijging van 12,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt middels een persbericht. De omzet kwam uit op 2,5 miljard euro, 0,7 procent minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Ondanks dat is de omzet in de eerste 9 maanden van het jaar gegroeid met 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar 7,5 miljard.

Ook zijn er opnieuw minder einde-contractauto’s verkocht dan in Q3 van 2021 (50,2 duizend stuks, -30,3%) maar realiseerde het bedrijf een winst van 178 miljoen euro (+43,8%) uit PLDV en end of contract fees. Dit valt volgens Leaseplan grotendeels toe te schrijven aan de schaarste op de occasionmarkt.

Groei rendement eigen vermogen

Tex Gunning, ceo van Leaseplan: “De snelgroeiende markt voor auto-abonnementen heeft opnieuw bewezen in staat te zijn waarde te creëren voor onze klanten, onze mensen en onze aandeelhouders, waarbij Leaseplan een nettoresultaat van 472 miljoen euro en een rendement op eigen vermogen van meer dan 25 procent heeft gerealiseerd.”

“Onze vloot groeide sterk doordat klanten bleven overstappen op auto-abonnementen,” vervolgt Gunning. “De wereldwijde overgang naar net-zero is ook een belangrijke groeimotor, omdat we klanten wereldwijd helpen de uitstoot van hun wagenpark te elimineren. Momenteel is 25 procent van de nieuwe auto’s die wij leveren elektrisch. Ook de vraag naar onze diensten voor gebruikte auto’s is groter dan het aanbod, waardoor de prijzen hoog blijven en we verwachten dat dit in de nabije toekomst zo zal blijven.”