Sixt noteert recordwinst in 2021

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Sixt boekte een winst- en omzetstijging over 2021. (Foto: Shutterstock)

Verhuurmaatschappij Sixt realiseerde over 2021 een winst voor belasting van 442,2 miljoen euro; 523,7 miljoen euro meer dan in 2020 en ruim 40 procent boven de winst van pre-coronajaar 2019. Dat meldt de organisatie vandaag. De nettowinst kwam uit op 313,2 miljoen euro, tegenover 2 miljoen in 2020.

Vooral de groei in de Verenigde Staten en Europa (op Duitsland na) waren verantwoordelijk voor de winstgroei, meldt het bedrijf. De omzet kwam 49 procent hoger uit, op 2,28 miljard euro. In Europa steeg de omzet met 63,5 procent naar 946 miljoen, in de VS met 121,3 procent naar 585 miljoen en in Duitsland kwam de omzet uit op 740 miljoen euro (+8,9%). De wereldwijde vloot bedroeg 125.300 auto’s, 10 procent meer dan in 2020.

Recordresultaat

“Met een recordresultaat dat zelfs hoger ligt dan het resultaat over 2019, tonen we aan dat ons bedrijfsmodel zeer flexibel is en zich kan aanpassen aan een breed scala van omstandigheden”, aldus ceo Alexander Sixt. “Dit aanpassingsvermogen is ook de hoeksteen voor duurzame, winstgevende groei in de toekomst.”

Het bedrijf liet eerder al weten een positief 2022 tegemoet te zien. Het verwacht over dit jaar opnieuw een stijgende omzet, mede door de markttoetreding in Australië (via een franchisepartnerschap met NRMA), een verdere uitbreiding op luchthavens in de Verenigde Staten en het uitbreiden van het bestelauto- en truckaanbod.

In Europa heeft het bedrijf een aandeel van 23,7 procent op de verhuurmarkt. De winst in Europa lag met 233,3 miljoen euro 11 procent boven dan van 2019. Het bedrijf maakte vorige maand bekend de Europese divisie te reorganiseren, waarbij de functie van de Nederlandse ceo is komen te vervallen. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Sixt noteert recordwinst in 2021 | Automotive Online

Sixt noteert recordwinst in 2021

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Sixt boekte een winst- en omzetstijging over 2021. (Foto: Shutterstock)

Verhuurmaatschappij Sixt realiseerde over 2021 een winst voor belasting van 442,2 miljoen euro; 523,7 miljoen euro meer dan in 2020 en ruim 40 procent boven de winst van pre-coronajaar 2019. Dat meldt de organisatie vandaag. De nettowinst kwam uit op 313,2 miljoen euro, tegenover 2 miljoen in 2020.

Vooral de groei in de Verenigde Staten en Europa (op Duitsland na) waren verantwoordelijk voor de winstgroei, meldt het bedrijf. De omzet kwam 49 procent hoger uit, op 2,28 miljard euro. In Europa steeg de omzet met 63,5 procent naar 946 miljoen, in de VS met 121,3 procent naar 585 miljoen en in Duitsland kwam de omzet uit op 740 miljoen euro (+8,9%). De wereldwijde vloot bedroeg 125.300 auto’s, 10 procent meer dan in 2020.

Recordresultaat

“Met een recordresultaat dat zelfs hoger ligt dan het resultaat over 2019, tonen we aan dat ons bedrijfsmodel zeer flexibel is en zich kan aanpassen aan een breed scala van omstandigheden”, aldus ceo Alexander Sixt. “Dit aanpassingsvermogen is ook de hoeksteen voor duurzame, winstgevende groei in de toekomst.”

Het bedrijf liet eerder al weten een positief 2022 tegemoet te zien. Het verwacht over dit jaar opnieuw een stijgende omzet, mede door de markttoetreding in Australië (via een franchisepartnerschap met NRMA), een verdere uitbreiding op luchthavens in de Verenigde Staten en het uitbreiden van het bestelauto- en truckaanbod.

In Europa heeft het bedrijf een aandeel van 23,7 procent op de verhuurmarkt. De winst in Europa lag met 233,3 miljoen euro 11 procent boven dan van 2019. Het bedrijf maakte vorige maand bekend de Europese divisie te reorganiseren, waarbij de functie van de Nederlandse ceo is komen te vervallen. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.