Video | Martin Huisman (VZR): ‘Auto blijft de ideale private space in mobiliteit’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Future Fleet & Mobility Experience: hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? (Foto: Gerard van Bree)

Alle goede vervoersalternatieven ten spijt, lijkt het in mobiliteit nog altijd om de auto te draaien, en dan bij voorkeur elektrisch natuurlijk. Voor Martin Huisman, oprichter van de Vereniging Zakelijk Rijders, is het zonneklaar: “De auto is echt hét ideale vervoermiddel voor leaserijders en dé plek om in je eigen private space van de ene naar de andere plek te komen”, zo meldde Huisman op Future Fleet & Mobility Experience. Volgens een andere spreker op FFME, Norbert van den Eijnden, zelfstandig adviseur en voormalig ceo Alphabet International, gaat de autonome auto de gamechanger worden in mobiliteit. “Autonoom rijden wordt de basis voor succesvol carsharing”, is zijn overtuiging.

Nadenken

Heel anders is de problematiek in de binnensteden. Vanaf 2025 kunnen steden hun stadscentrum afsluiten voor bedrijfswagens op fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om na te denken over alternatieven, vindt Jaap van Daalen, directeur van Fleetsupport. “Bedrijven moeten aan de slag met de elektrificatie van bedrijfswagens. Bij de overstap naar elektrische bedrijfswagens is het belangrijk dat bedrijven een analyse maken van het huidige wagenpark en welke doelen er gesteld moeten worden voor de elektrische vloot.”.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Video | Martin Huisman (VZR): ‘Auto blijft de ideale private space in mobiliteit’ | Automotive Online

Video | Martin Huisman (VZR): ‘Auto blijft de ideale private space in mobiliteit’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Future Fleet & Mobility Experience: hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? (Foto: Gerard van Bree)

Alle goede vervoersalternatieven ten spijt, lijkt het in mobiliteit nog altijd om de auto te draaien, en dan bij voorkeur elektrisch natuurlijk. Voor Martin Huisman, oprichter van de Vereniging Zakelijk Rijders, is het zonneklaar: “De auto is echt hét ideale vervoermiddel voor leaserijders en dé plek om in je eigen private space van de ene naar de andere plek te komen”, zo meldde Huisman op Future Fleet & Mobility Experience. Volgens een andere spreker op FFME, Norbert van den Eijnden, zelfstandig adviseur en voormalig ceo Alphabet International, gaat de autonome auto de gamechanger worden in mobiliteit. “Autonoom rijden wordt de basis voor succesvol carsharing”, is zijn overtuiging.

Nadenken

Heel anders is de problematiek in de binnensteden. Vanaf 2025 kunnen steden hun stadscentrum afsluiten voor bedrijfswagens op fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om na te denken over alternatieven, vindt Jaap van Daalen, directeur van Fleetsupport. “Bedrijven moeten aan de slag met de elektrificatie van bedrijfswagens. Bij de overstap naar elektrische bedrijfswagens is het belangrijk dat bedrijven een analyse maken van het huidige wagenpark en welke doelen er gesteld moeten worden voor de elektrische vloot.”.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.