Mobiliteitsplatform Autohaus365 mengt zich in intermediairmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De oprichters (vlnr): Sjef ten Berge, Daniël van Dormael en Sjoerd van der Leeden. (Foto: Autohaus365)

Het nieuwe mobiliteitsplatform Autohaus365 is deze week van start gegaan. Autohaus365 richt zich op leasing en financiering van voertuigen voor zowel particuliere als zakelijke rijders. Dat meldt het bedrijf. 

Het bedrijf is opgericht door Sjef ten Berge (ex-Skoda Utrecht/Muntstad), Sjoerd van der Leeden (eigenaar Das Autohaus De Groot) aangevuld met Daniël van Dormael (You Lease Support ), die een achtergrond heeft in de intermediairmarkt.

Volgens Ten Berge zijn er een aantal belangrijke trends gaande waardoor er steeds meer ruimte ontstaat voor mobiliteitsplatformen waar kennis en advies gekoppeld wordt aan leasing-, verzekerings- en financieringsproducten. “Het maken van de juiste mobiliteitskeuzes is bijzonder complex als gevolg van alle wet- en regelgeving, nieuwe technieken en het enorme aanbod aan producten en diensten rond het voertuig”, legt Ten Berge uit. “Voor veel autobedrijven is het ondoenlijk om al deze kennis in huis te hebben, daar haken wij op in.”

Energietransitie

Vooral de energietransitie vergt veel aandacht. Leasing en financiering zal als gevolg van deze trend sterk veranderen, stelt Ten Berge. En de algemene verwachting is dat nieuwe auto’s steeds duurder worden. “Autohaus365 is ontwikkeld om de complexe materie van het leasen, financieren en verzekeren met elkaar te verbinden. Door de juiste flexibele producten te bieden willen het voor consumenten financieel haalbaar maken om nieuwe, elektrische voertuigen te kunnen gaan rijden.”

Op het mobiliteitsplatform biedt een aantal autobedrijven hun voertuigen aan. “We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met autobedrijven, dealers en kredietverstrekkers. Alleen zo kunnen we maatoplossingen bieden, die zowel het autobedrijf als onze klanten goed passen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mobiliteitsplatform Autohaus365 mengt zich in intermediairmarkt | Automotive Online

Mobiliteitsplatform Autohaus365 mengt zich in intermediairmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De oprichters (vlnr): Sjef ten Berge, Daniël van Dormael en Sjoerd van der Leeden. (Foto: Autohaus365)

Het nieuwe mobiliteitsplatform Autohaus365 is deze week van start gegaan. Autohaus365 richt zich op leasing en financiering van voertuigen voor zowel particuliere als zakelijke rijders. Dat meldt het bedrijf. 

Het bedrijf is opgericht door Sjef ten Berge (ex-Skoda Utrecht/Muntstad), Sjoerd van der Leeden (eigenaar Das Autohaus De Groot) aangevuld met Daniël van Dormael (You Lease Support ), die een achtergrond heeft in de intermediairmarkt.

Volgens Ten Berge zijn er een aantal belangrijke trends gaande waardoor er steeds meer ruimte ontstaat voor mobiliteitsplatformen waar kennis en advies gekoppeld wordt aan leasing-, verzekerings- en financieringsproducten. “Het maken van de juiste mobiliteitskeuzes is bijzonder complex als gevolg van alle wet- en regelgeving, nieuwe technieken en het enorme aanbod aan producten en diensten rond het voertuig”, legt Ten Berge uit. “Voor veel autobedrijven is het ondoenlijk om al deze kennis in huis te hebben, daar haken wij op in.”

Energietransitie

Vooral de energietransitie vergt veel aandacht. Leasing en financiering zal als gevolg van deze trend sterk veranderen, stelt Ten Berge. En de algemene verwachting is dat nieuwe auto’s steeds duurder worden. “Autohaus365 is ontwikkeld om de complexe materie van het leasen, financieren en verzekeren met elkaar te verbinden. Door de juiste flexibele producten te bieden willen het voor consumenten financieel haalbaar maken om nieuwe, elektrische voertuigen te kunnen gaan rijden.”

Op het mobiliteitsplatform biedt een aantal autobedrijven hun voertuigen aan. “We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met autobedrijven, dealers en kredietverstrekkers. Alleen zo kunnen we maatoplossingen bieden, die zowel het autobedrijf als onze klanten goed passen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.