VWPFS koopt private lease-portefeuille van M. de Koning

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Volkswagen Pon Financial Service heeft de private-leaseactiviteiten van M. de Koning Autobedrijven gekocht. Dat meldt het bedrijf vandaag. Het bedrijf doet geen uitspraken over de grootte van de private leasevloot van het M. De Koning. Medio vorig jaar had het bedrijf 760 private leasecontracten, blijkt uit de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die eerder dit jaar Muntstad Lease overnam. In de afgelopen jaren verkochten veel VW-dealers hun leaseportefeuille aan VWPFS. Zij blijven wel de contracten verkopen.

M. de Koning is actief in de Rijnmond, Lansingerland en de Krimpenerwaard. Het behoudt zijn eigen leasebedrijf M. de Koning Autolease. 

In de Automotive Leasemaatschappij Top 60 staat VWPFS op plek 3, met ruim honderdduizend leasecontracten, en M. de Koning op plek 29 met een kleine drieduizend contracten (dit is nog inclusief private lease). 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.