Groeiend Hiltermann Lease stelt nieuwe cfo aan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Susan Wan is aangesteld als cfo. (Foto: Hiltermann Groep)

Hiltermann Lease Groep heeft in het eerste half jaar van 2020 een groei van 12 procent gerealiseerd in aantallen contracten, daarmee steeg de balans tot ruim € 570 miljoen. Dat meldt het bedrijf vandaag. De groei is gelijk verdeeld over het eerste en het tweede kwartaal: beide lieten een groei van 6 procent zien. Eerder al meldde directeur Michel Akerboom te verwachten dat het bedrijf ook in omzet zal groeien, maar het bedrijf verwacht nog wel extra druk op de cijfers door de ontwikkelingen van de coronapandemie.

“Na een dip in de maanden maart en april zagen we de groei halverwege mei al weer aantrekken, deze trend heeft zich in juni en juli verder doorgezet”, aldus Akerboom. “Ook de verkoop van de retour gekomen auto’s laat een positieve trend zien sinds juni, dit is eerder dan we voorzien hadden. Dit stemt ons positief over de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar, zowel in groei als in resultaat.”

Over het eerste halfjaar realiseerde het bedrijf een omzet van € 97 miljoen, dat is 20 procent meer dan het eerste half jaar van 2019. De winst kwam uit op 7,8 miljoen euro, 500 duizend euro meer dan vorig jaar.

Nieuwe cfo

Verder maakt het bedrijf bekend dat Susan Wan per 1 juli als cfo is aangesteld. Zij gaat de financiering van de verdere groei vormgeven. “Hiltermann Lease heeft een dermate omvang bereikt dat het logisch en efficiënt is om de kapitaalstructuur verder te optimaliseren en om diversificatie aan te brengen in de financieringsbasis”, aldus Wan.

Susan Wan werkte eerder bij onder andere Dynamic Credit en Leaseplan. Haar ervaring met het aanwenden van diverse financieringsbronnen maakt haar een waardevolle toevoeging aan de directie van Hiltermann Lease Groep, meldt Akerboom.

Investeringsbedrijf Elliott Advisors nam vorig jaar een meerderheidsbelang in het leasebedrijf, dat een top 10 positie bekleedt in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Groeiend Hiltermann Lease stelt nieuwe cfo aan | Automotive Online

Groeiend Hiltermann Lease stelt nieuwe cfo aan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Susan Wan is aangesteld als cfo. (Foto: Hiltermann Groep)

Hiltermann Lease Groep heeft in het eerste half jaar van 2020 een groei van 12 procent gerealiseerd in aantallen contracten, daarmee steeg de balans tot ruim € 570 miljoen. Dat meldt het bedrijf vandaag. De groei is gelijk verdeeld over het eerste en het tweede kwartaal: beide lieten een groei van 6 procent zien. Eerder al meldde directeur Michel Akerboom te verwachten dat het bedrijf ook in omzet zal groeien, maar het bedrijf verwacht nog wel extra druk op de cijfers door de ontwikkelingen van de coronapandemie.

“Na een dip in de maanden maart en april zagen we de groei halverwege mei al weer aantrekken, deze trend heeft zich in juni en juli verder doorgezet”, aldus Akerboom. “Ook de verkoop van de retour gekomen auto’s laat een positieve trend zien sinds juni, dit is eerder dan we voorzien hadden. Dit stemt ons positief over de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar, zowel in groei als in resultaat.”

Over het eerste halfjaar realiseerde het bedrijf een omzet van € 97 miljoen, dat is 20 procent meer dan het eerste half jaar van 2019. De winst kwam uit op 7,8 miljoen euro, 500 duizend euro meer dan vorig jaar.

Nieuwe cfo

Verder maakt het bedrijf bekend dat Susan Wan per 1 juli als cfo is aangesteld. Zij gaat de financiering van de verdere groei vormgeven. “Hiltermann Lease heeft een dermate omvang bereikt dat het logisch en efficiënt is om de kapitaalstructuur verder te optimaliseren en om diversificatie aan te brengen in de financieringsbasis”, aldus Wan.

Susan Wan werkte eerder bij onder andere Dynamic Credit en Leaseplan. Haar ervaring met het aanwenden van diverse financieringsbronnen maakt haar een waardevolle toevoeging aan de directie van Hiltermann Lease Groep, meldt Akerboom.

Investeringsbedrijf Elliott Advisors nam vorig jaar een meerderheidsbelang in het leasebedrijf, dat een top 10 positie bekleedt in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.