Nederlandse leasevloot groeit met 12,8 procent

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De leasevloot groeide. (Foto: Shutterstock)

De voertuigvloot van de leden van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) groeide in 2019 naar 1,13 miljoen auto’s; een stijging van 12,8 procent ten opzichte van 2018. Dat meldt de VNA vandaag.  Zowel in zakelijk lease, privélease als bij bestelauto’s is groei te zien. Eind 2019 telde Nederland 740 duizend zakelijke leasepersonenauto’s (+9,5%), 200 duizend leasebestelauto’s (+14,5%) en 188 duizend private lease-auto’s (26,5%).

Het totale Nederlandse wagenpark groeide in 2019 naar 9,54 miljoen voertuigen (+1,8%). Het aandeel lease in het Nederlandse personenautopark steeg van 9,8 procent naar 10,8 procent; bij bestelauto’s van 18,4 naar 20,6 procent. En dat is goed nieuws, zegt VNA-directeur Renate Hemerik. “Waar onze sector goed is voor meer dan vijftig procent van alle nieuwverkoop in Nederland, zijn we een belangrijke schakel naar een groener, zuiniger, slimmer én veiliger Nederlands wagenpark. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in de toekomst een belangrijke schakel zijn voor wat betreft de invulling van integrale en duurzame mobiliteit.”

Mobility as a Service

Zo was in 2019 is 53 procent van de ruim 107 duizend elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark een leaseauto en wordt er ook vaart gemaakt met Mobility as a Service. “De autoleasesector staat er goed voor”, aldus Hemerik. “Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit. Kijk wat er gaande is op het gebied van fietsen de mogelijkheden die de roep om Mobility as a Service met zich meebrengt.”

Bekijk de bijbehorende statistieken op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Nederlandse leasevloot groeit met 12,8 procent | Automotive Online

Nederlandse leasevloot groeit met 12,8 procent

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De leasevloot groeide. (Foto: Shutterstock)

De voertuigvloot van de leden van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) groeide in 2019 naar 1,13 miljoen auto’s; een stijging van 12,8 procent ten opzichte van 2018. Dat meldt de VNA vandaag.  Zowel in zakelijk lease, privélease als bij bestelauto’s is groei te zien. Eind 2019 telde Nederland 740 duizend zakelijke leasepersonenauto’s (+9,5%), 200 duizend leasebestelauto’s (+14,5%) en 188 duizend private lease-auto’s (26,5%).

Het totale Nederlandse wagenpark groeide in 2019 naar 9,54 miljoen voertuigen (+1,8%). Het aandeel lease in het Nederlandse personenautopark steeg van 9,8 procent naar 10,8 procent; bij bestelauto’s van 18,4 naar 20,6 procent. En dat is goed nieuws, zegt VNA-directeur Renate Hemerik. “Waar onze sector goed is voor meer dan vijftig procent van alle nieuwverkoop in Nederland, zijn we een belangrijke schakel naar een groener, zuiniger, slimmer én veiliger Nederlands wagenpark. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in de toekomst een belangrijke schakel zijn voor wat betreft de invulling van integrale en duurzame mobiliteit.”

Mobility as a Service

Zo was in 2019 is 53 procent van de ruim 107 duizend elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark een leaseauto en wordt er ook vaart gemaakt met Mobility as a Service. “De autoleasesector staat er goed voor”, aldus Hemerik. “Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit. Kijk wat er gaande is op het gebied van fietsen de mogelijkheden die de roep om Mobility as a Service met zich meebrengt.”

Bekijk de bijbehorende statistieken op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.