Privéleasemaatschappij Allinnautolease.nl beticht van oplichting

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De eigenaar van de site is onbereikbaar. (Foto: Shutterstock)

Tientallen gedupeerden betichten privéleasebedrijf Allinnautolease.nl van oplichting. Op onder andere Autoweek.nl, Avro/Tros Opgelicht en de site Meldnu.nl regent het klachten van consumenten die een privéleaseauto hebben aanbetaald en daarna nooit meer iets hebben gehoord. De eigenaar van de site, Evert Hamoen van AMW Automotive, is niet bereikbaar voor commentaar. De site is inmiddels uit de lucht en de eenmanszaak is uitgeschreven uit het handelsregister.

Onder de mogelijk gedupeerden zijn ook zakelijke opdrachtgevers, zoals het buitenreclamebedrijf (naam bij de redactie bekend) dat een billboardcampagne ontwikkelde. “Belangrijke mededeling; Inmiddels is duidelijk geworden dat Allinnautolease haar verplichtingen jegens ons en derden niet nakomt. Hieruit ontstaat de indruk dat onze displays zijn ingezet voor grootschalige oplichting. Voor zover de campagne nog loopt wordt deze vandaag nog door ons verwijderd. In dit geval is het spijtig te constateren wat het bereik is van onze campagnes”, zo schreef het bedrijf op 16 augustus op zijn website en Facebook-pagina.

Juridische stappen

Ook de webbouwer, MAD Media, verwacht dat het geld voor de bouw van de site niet terugkomt en spreekt van een schuld van een paar duizend euro. MAD heeft de site van Allinnautolease uit de lucht gehaald omdat de rekeningen niet werden voldaan. Het bedrijf beraadt zich op juridische stappen tegen de eigenaar van de site.

Uit de klachten op onder andere Meldnu.nl en de site van Avro/Tros Opgelicht, blijkt dat meerdere mensen een paar honderd tot een paar duizend euro hebben betaald als aanbetaling, en vervolgens aan het lijntje worden gehouden over de levering en daarna helemaal geen contact meer kregen of naar een leeg kantoor werden geleid.

Keurmerk Private Lease

Renate Hemerik, directeur leasebranchevereniging VNA en bestuurslid van de Stichting Keurmerk Private Lease, meldt desgevraagd Allinnautolease te kennen. “Ze beweerden ten onrechte dat ze bezig waren om het Keurmerk Private Lease te behalen. We hebben ze daarom via een brief gesommeerd met die bewering te stoppen en hebben we bij de ACM melding gemaakt. Als het klopt dat dit bedrijf mensen heeft opgelicht, is dat natuurlijk zeer kwalijk. Voor zover ons bekend is het wel een incident; we hebben niet meer van dit soort klachten gehad.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Privéleasemaatschappij Allinnautolease.nl beticht van oplichting | Automotive Online

Privéleasemaatschappij Allinnautolease.nl beticht van oplichting

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De eigenaar van de site is onbereikbaar. (Foto: Shutterstock)

Tientallen gedupeerden betichten privéleasebedrijf Allinnautolease.nl van oplichting. Op onder andere Autoweek.nl, Avro/Tros Opgelicht en de site Meldnu.nl regent het klachten van consumenten die een privéleaseauto hebben aanbetaald en daarna nooit meer iets hebben gehoord. De eigenaar van de site, Evert Hamoen van AMW Automotive, is niet bereikbaar voor commentaar. De site is inmiddels uit de lucht en de eenmanszaak is uitgeschreven uit het handelsregister.

Onder de mogelijk gedupeerden zijn ook zakelijke opdrachtgevers, zoals het buitenreclamebedrijf (naam bij de redactie bekend) dat een billboardcampagne ontwikkelde. “Belangrijke mededeling; Inmiddels is duidelijk geworden dat Allinnautolease haar verplichtingen jegens ons en derden niet nakomt. Hieruit ontstaat de indruk dat onze displays zijn ingezet voor grootschalige oplichting. Voor zover de campagne nog loopt wordt deze vandaag nog door ons verwijderd. In dit geval is het spijtig te constateren wat het bereik is van onze campagnes”, zo schreef het bedrijf op 16 augustus op zijn website en Facebook-pagina.

Juridische stappen

Ook de webbouwer, MAD Media, verwacht dat het geld voor de bouw van de site niet terugkomt en spreekt van een schuld van een paar duizend euro. MAD heeft de site van Allinnautolease uit de lucht gehaald omdat de rekeningen niet werden voldaan. Het bedrijf beraadt zich op juridische stappen tegen de eigenaar van de site.

Uit de klachten op onder andere Meldnu.nl en de site van Avro/Tros Opgelicht, blijkt dat meerdere mensen een paar honderd tot een paar duizend euro hebben betaald als aanbetaling, en vervolgens aan het lijntje worden gehouden over de levering en daarna helemaal geen contact meer kregen of naar een leeg kantoor werden geleid.

Keurmerk Private Lease

Renate Hemerik, directeur leasebranchevereniging VNA en bestuurslid van de Stichting Keurmerk Private Lease, meldt desgevraagd Allinnautolease te kennen. “Ze beweerden ten onrechte dat ze bezig waren om het Keurmerk Private Lease te behalen. We hebben ze daarom via een brief gesommeerd met die bewering te stoppen en hebben we bij de ACM melding gemaakt. Als het klopt dat dit bedrijf mensen heeft opgelicht, is dat natuurlijk zeer kwalijk. Voor zover ons bekend is het wel een incident; we hebben niet meer van dit soort klachten gehad.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.