Justlease: niet één, maar twee private lease-keurmerken

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Dit meldt Justlease.

Per 1 februari is Justlease zowel bij Keurmerk Private Lease, als bij het keurmerk Private Lease OK aangesloten. “De keurmerken zijn aanvullend”, verklaart general manager Paul Wassenaar van Justlease aan Automotive. “Het Keurmerk Private Lease kent bijvoorbeeld de draagkrachtnorm, die ontbreekt bij Private Lease OK. En het keurmerk is erkend door de Consumentenbond en de Autoriteit Financiële Markten. Dat maakt het voor ons interessant.”

De draagkrachtnorm uit het Keurmerk Private Lease is een toets om te controleren of het leasen past binnen het financiële totaalplaatje van een leaserijder.

Jan van Delft, voorzitter van de vereniging Zakelijke Rijders, bevestigt dat Justlease ook bij het keurmerk Private Lease OK blijft. “Ons keurmerk is vooral gericht op de belangen van de zakelijke rijder zelf. Het Keurmerk Private Lease houdt daarnaast rekening met de belangen van de aanbieders. Ik verwacht dat meerdere bedrijven er voor zullen kiezen om zich bij beide keurmerken aan te sluiten. Dat is ook niet zo gek.”

Het Keurmerk Private Lease wordt ondersteund door de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. 

Justlease: niet één, maar twee private lease-keurmerken | Automotive Online

Justlease: niet één, maar twee private lease-keurmerken

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Dit meldt Justlease.

Per 1 februari is Justlease zowel bij Keurmerk Private Lease, als bij het keurmerk Private Lease OK aangesloten. “De keurmerken zijn aanvullend”, verklaart general manager Paul Wassenaar van Justlease aan Automotive. “Het Keurmerk Private Lease kent bijvoorbeeld de draagkrachtnorm, die ontbreekt bij Private Lease OK. En het keurmerk is erkend door de Consumentenbond en de Autoriteit Financiële Markten. Dat maakt het voor ons interessant.”

De draagkrachtnorm uit het Keurmerk Private Lease is een toets om te controleren of het leasen past binnen het financiële totaalplaatje van een leaserijder.

Jan van Delft, voorzitter van de vereniging Zakelijke Rijders, bevestigt dat Justlease ook bij het keurmerk Private Lease OK blijft. “Ons keurmerk is vooral gericht op de belangen van de zakelijke rijder zelf. Het Keurmerk Private Lease houdt daarnaast rekening met de belangen van de aanbieders. Ik verwacht dat meerdere bedrijven er voor zullen kiezen om zich bij beide keurmerken aan te sluiten. Dat is ook niet zo gek.”

Het Keurmerk Private Lease wordt ondersteund door de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.