‘Consumenten vinden overstap naar andere autoverzekering makkelijk’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Veel consumenten vinden oversluiten makkelijk. (Foto: Shutterstock)

Volgens deelnemers aan het online panelonderzoek onder ruim 800 panelleden van de Consumentenbond is het overstappen naar een andere autoverzekering makkelijk en levert het vaak een besparing op. Toch zeggen de meeste er geen jaarlijkse gewoonte van te willen maken. De meeste consumenten die wel eens zijn overgestapt, deden dat minstens vier jaar geleden voor het laatst, zo meldt de Consumentenbond.

Vergelijkingssite Independer meldde onlangs dat van de jonge automobilisten 42 procent het prima vindt als de verzekeraar het rijgedrag zou monitoren via een app. Dat alles in ruil voor premiekorting bij goed rijgedrag.

Switch

Bijna één op de vijf ondervraagden van het panel van de Consumentenbond geeft aan bij advies over een andere autoverzekering af te gaan op de verzekeraar of tussenpersoon. De Consumentenbond vroeg ook panelleden die geen ervaring hebben met overstappen naar een andere verzekeraar. Een derde van die groep verwacht dat het kiezen van een nieuwe verzekering makkelijk is, terwijl 15 procent denkt dat het heel moeilijk is. Bij mensen die ervaring hebben met de switch van de ene naar de andere verzekeraar, ligt dat percentage op 4 procent.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.