Stellantis koopt belang in Chinese EV-maker Leapmotor

Stellantis •
Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Nederland.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Leapmotor produceert betaalbare EV's. (Foto: Leapmotor)

Stellantis koopt een belang van 20 procent in de Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor. Dit  meldt het bedrijf in een verklaring.

Het in Hangzhou gevestigde Leapmotor produceert EV-modellen die voornamelijk gericht zijn op de midden- en lagere markt van China in een prijsklasse van 12 duizend tot 45 duizend euro. In China verkoopt het bedrijf zo’n 10 duizend auto’s per maand. Stellantis betaalt 1,5 miljard euro voor het belang in Leapmotor. Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Nederland.

De twee bedrijven zullen ook een door Stellantis geleide joint venture oprichten, Leapmotor International. Dat samenwerkingsbedrijf zal volgens Stellantis de exclusieve rechten hebben voor de export en verkoop, evenals de productie, van Leapmotor-producten buiten China, Hongkong, Macau en Taiwan.

Stellantis onderzocht in augustus al een mogelijke samenwerking met de Chinese EV-automaker. De stap is opmerkelijk want eerder deze maand kondigde Stellantis juist de verkoop aan van het eigen deel in een joint venture met Dongfeng, waarmee Stellantis zijn aanwezigheid in China leek af te bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Stellantis koopt belang in Chinese EV-maker Leapmotor | Automotive Online

Stellantis koopt belang in Chinese EV-maker Leapmotor

Stellantis •
Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Nederland.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Leapmotor produceert betaalbare EV's. (Foto: Leapmotor)

Stellantis koopt een belang van 20 procent in de Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor. Dit  meldt het bedrijf in een verklaring.

Het in Hangzhou gevestigde Leapmotor produceert EV-modellen die voornamelijk gericht zijn op de midden- en lagere markt van China in een prijsklasse van 12 duizend tot 45 duizend euro. In China verkoopt het bedrijf zo’n 10 duizend auto’s per maand. Stellantis betaalt 1,5 miljard euro voor het belang in Leapmotor. Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Nederland.

De twee bedrijven zullen ook een door Stellantis geleide joint venture oprichten, Leapmotor International. Dat samenwerkingsbedrijf zal volgens Stellantis de exclusieve rechten hebben voor de export en verkoop, evenals de productie, van Leapmotor-producten buiten China, Hongkong, Macau en Taiwan.

Stellantis onderzocht in augustus al een mogelijke samenwerking met de Chinese EV-automaker. De stap is opmerkelijk want eerder deze maand kondigde Stellantis juist de verkoop aan van het eigen deel in een joint venture met Dongfeng, waarmee Stellantis zijn aanwezigheid in China leek af te bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.