Spaanse EV-fabrikant QEV Technologies naar beurs Amsterdam

QEV Technologies • De beursgang heeft het bedrijf 221 miljoen euro opgeleverd.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
QEV Technologies
(Foto: QEV Technologies)

De Spaanse fabrikant van elektrische auto’s QEV Technologies is sinds dinsdag 3 oktober genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Dat is gebeurd via een overname door het al genoteerde Spear Investment, een financieel beleggingsfonds (SPAC) dat speciaal is opgericht om een acquisitie te regelen. Spear heeft vandaag Euronext Amsterdam laten weten dat de overname is afgerond waarmee QEV Technologies haar beursnotering overneemt.

QEV Technologies heeft naar eigen zeggen al meer dan 10 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Uit een publicatie van Euronext blijkt dat het daarbij vooral gaat om klanten in de fleet- en OV-wereld. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te halen van meer dan 60 miljoen euro. ‘QEV Technologies heeft een sterke pijplijn aan business waarvan het belangrijke toekomstige groei verwacht en mikt op verkopen van meer dan 16.000 elektrische voertuigen tegen 2027,’ deelt het bedrijf mee.

QEV Technologies is gevestigd in het voormalige Nissan-complex in Barcelona. Deze fabriek heeft een capaciteit voor 180 duizend voertuigen per jaar, die dan zowel voor QEV zelf als voor opdrachtgevers gebouwd kunnen worden.

De investeerders achter Spear hebben 23,1 miljoen in QEV gestopt om de verdere groei mogelijk te maken. Samen met het management van dat bedrijf houden ze voorshands 94 procent van de aandelen in handen. CEO Joan Orús: “Het nieuwe kapitaal en de start van de handel op een beurs als Euronext Amsterdam stelt ons in staat om de implementatie van ons pionierende elektrische project te versnellen, wat niet alleen een enorm potentieel heeft maar ook een model is dat economische en klimaatuitdagingen het hoofd biedt.”

QEV Technologies maakte begin augustus wereldkundig dat het een gang naar de Amsterdamse beurs aan het voorbereiden was.

Spaanse EV-fabrikant QEV Technologies naar beurs Amsterdam | Automotive Online

Spaanse EV-fabrikant QEV Technologies naar beurs Amsterdam

QEV Technologies • De beursgang heeft het bedrijf 221 miljoen euro opgeleverd.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
QEV Technologies
(Foto: QEV Technologies)

De Spaanse fabrikant van elektrische auto’s QEV Technologies is sinds dinsdag 3 oktober genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Dat is gebeurd via een overname door het al genoteerde Spear Investment, een financieel beleggingsfonds (SPAC) dat speciaal is opgericht om een acquisitie te regelen. Spear heeft vandaag Euronext Amsterdam laten weten dat de overname is afgerond waarmee QEV Technologies haar beursnotering overneemt.

QEV Technologies heeft naar eigen zeggen al meer dan 10 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Uit een publicatie van Euronext blijkt dat het daarbij vooral gaat om klanten in de fleet- en OV-wereld. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te halen van meer dan 60 miljoen euro. ‘QEV Technologies heeft een sterke pijplijn aan business waarvan het belangrijke toekomstige groei verwacht en mikt op verkopen van meer dan 16.000 elektrische voertuigen tegen 2027,’ deelt het bedrijf mee.

QEV Technologies is gevestigd in het voormalige Nissan-complex in Barcelona. Deze fabriek heeft een capaciteit voor 180 duizend voertuigen per jaar, die dan zowel voor QEV zelf als voor opdrachtgevers gebouwd kunnen worden.

De investeerders achter Spear hebben 23,1 miljoen in QEV gestopt om de verdere groei mogelijk te maken. Samen met het management van dat bedrijf houden ze voorshands 94 procent van de aandelen in handen. CEO Joan Orús: “Het nieuwe kapitaal en de start van de handel op een beurs als Euronext Amsterdam stelt ons in staat om de implementatie van ons pionierende elektrische project te versnellen, wat niet alleen een enorm potentieel heeft maar ook een model is dat economische en klimaatuitdagingen het hoofd biedt.”

QEV Technologies maakte begin augustus wereldkundig dat het een gang naar de Amsterdamse beurs aan het voorbereiden was.