Schotland brengt nieuw automerk op de markt

Nieuwe toetreder • Het is de eerste autofabriek in Schotland in veertig jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Munro Vehicles)

Munro Vehicles, een in Schotland gevestigde autofabrikant, start met de productie van haar eerste voertuigen. De eerste die van de band rolt is de all-electric Munro MK_1, een 4×4 pick-up met een 280 kW elektromotor en een bereik van 300 km. Het tweede model is een truck met 220 kW en een bereik van 300 km. De auto’s worden met de hand gebouwd in een fabriek in East Kilbride.

Het in 2019 opgerichte Munro Vehicles heeft naar eigen zeggen al meer dan 250 bestellingen voor de MK_1 binnen. Die orders komen onder meer uit de bouw, de mijnwereld en van nutsbedrijven die de auto willen gebruiken in ruw terrein of onder andere moeilijke omstandigheden. Het bedrijf hoopt dit jaar rond de vijftig voertuigen te leveren.

De verkoopprijs loopt vanaf rond de 60 duizend pond ofwel 70 duizend euro. ‘’Het team en ik zijn er trots op de kans te krijgen om de engineering en passie die gaat zitten in het bouwen van deze ongelofelijke all-terrain elektrische voertuigen te kunnen delen’’, zegt mede-oprichter en ceo Russell Peterson die net als zijn partner Ross Anderson geen eerdere ervaring heeft in de auto- industrie.

Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Glasgow.

Meer lezen over Munro Vehicles

Schotland brengt nieuw automerk op de markt | Automotive Online

Schotland brengt nieuw automerk op de markt

Nieuwe toetreder • Het is de eerste autofabriek in Schotland in veertig jaar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Munro Vehicles)

Munro Vehicles, een in Schotland gevestigde autofabrikant, start met de productie van haar eerste voertuigen. De eerste die van de band rolt is de all-electric Munro MK_1, een 4×4 pick-up met een 280 kW elektromotor en een bereik van 300 km. Het tweede model is een truck met 220 kW en een bereik van 300 km. De auto’s worden met de hand gebouwd in een fabriek in East Kilbride.

Het in 2019 opgerichte Munro Vehicles heeft naar eigen zeggen al meer dan 250 bestellingen voor de MK_1 binnen. Die orders komen onder meer uit de bouw, de mijnwereld en van nutsbedrijven die de auto willen gebruiken in ruw terrein of onder andere moeilijke omstandigheden. Het bedrijf hoopt dit jaar rond de vijftig voertuigen te leveren.

De verkoopprijs loopt vanaf rond de 60 duizend pond ofwel 70 duizend euro. ‘’Het team en ik zijn er trots op de kans te krijgen om de engineering en passie die gaat zitten in het bouwen van deze ongelofelijke all-terrain elektrische voertuigen te kunnen delen’’, zegt mede-oprichter en ceo Russell Peterson die net als zijn partner Ross Anderson geen eerdere ervaring heeft in de auto- industrie.

Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Glasgow.

Meer lezen over Munro Vehicles