Agressieve prijsverlagingen Tesla gaan door in de VS

Tesla • In Nederland werden in januari de prijzen fors verlaagd.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla komt in de Verenigde Staten opnieuw met een prijsverlaging voor zijn Model S en X in een poging om vraag naar zijn elektrische voertuigen aan te jagen. Dat doet Tesla omdat de aanschaf van de wagens te midden van de flink gestegen inflatie en opgelopen rente voor veel mensen steeds lastiger wordt. Dat meldt het ANP op basis van de Tesla-website.

Voor de Model S-sedan ben je op de thuismarkt van Tesla nu minstens 84.990 dollar kwijt, 5 duizend dollar minder dan vorige maand. De prijs voor de Model X begint nu bij 94.990 dollar, ook een korting van 5 duizend dollar. De populairdere modellen 3 en Y bleven gelijk in prijs.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Dit is al de derde prijsverlaging dit jaar van Tesla in de VS. In Nederland werden in januari de prijzen fors verlaagd. Onder andere Ford en Fiat verlaagden ook hun prijzen. Volkswagen gaf aan dit niet te doen, maar meldde recent toch een goedkopere versie van de ID.3 op de markt te brengen.

2 miljoen

Tesla heeft het afgelopen kwartaal wel een recordaantal elektrische auto’s verkocht. Het waren er 36 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland ging Tesla in maart aan kop bij de registraties, zowel bij de merken als modellen (Model Y).

Musk verwacht dit jaar 2 miljoen auto’s te verkopen, liet hij eerder weten. Dat is 52 procent meer dan vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Agressieve prijsverlagingen Tesla gaan door in de VS | Automotive Online

Agressieve prijsverlagingen Tesla gaan door in de VS

Tesla • In Nederland werden in januari de prijzen fors verlaagd.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla komt in de Verenigde Staten opnieuw met een prijsverlaging voor zijn Model S en X in een poging om vraag naar zijn elektrische voertuigen aan te jagen. Dat doet Tesla omdat de aanschaf van de wagens te midden van de flink gestegen inflatie en opgelopen rente voor veel mensen steeds lastiger wordt. Dat meldt het ANP op basis van de Tesla-website.

Voor de Model S-sedan ben je op de thuismarkt van Tesla nu minstens 84.990 dollar kwijt, 5 duizend dollar minder dan vorige maand. De prijs voor de Model X begint nu bij 94.990 dollar, ook een korting van 5 duizend dollar. De populairdere modellen 3 en Y bleven gelijk in prijs.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Dit is al de derde prijsverlaging dit jaar van Tesla in de VS. In Nederland werden in januari de prijzen fors verlaagd. Onder andere Ford en Fiat verlaagden ook hun prijzen. Volkswagen gaf aan dit niet te doen, maar meldde recent toch een goedkopere versie van de ID.3 op de markt te brengen.

2 miljoen

Tesla heeft het afgelopen kwartaal wel een recordaantal elektrische auto’s verkocht. Het waren er 36 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland ging Tesla in maart aan kop bij de registraties, zowel bij de merken als modellen (Model Y).

Musk verwacht dit jaar 2 miljoen auto’s te verkopen, liet hij eerder weten. Dat is 52 procent meer dan vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.