Mitsubishi: in 2035 volledig elektrisch

Mitsubishi • Ook wordt flink geïnvesteerd in meer productiecapaciteit van batterijen voor elektrische auto’s.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Autogroep Ursem Barten)

Het Japanse autoconcern Mitsubishi Motors wil dat in het boekjaar 2035 alle auto’s die het bedrijf wereldwijd verkoopt elektrisch aangedreven zijn. Daarmee wil Mitsubishi beter de concurrentie kunnen aangaan met andere autobouwers die ook sterk inzetten op elektrisch rijden.

Het concern trekt daar meer dan 13 miljard dollar voor uit in de periode tot 2030. Ook wordt flink geïnvesteerd in meer productiecapaciteit van batterijen voor elektrische auto’s. De op zes na grootste autofabrikant van Japan introduceerde ook een reeks nieuwe modellen die de komende vijf jaar op de markt komen. Mitsubishi leek zich terug te trekken van de Europese markt, maar kwam daar later op terug. Het bedrijf bouwt nu nieuwe modellen in een fabriek van alliantiepartner Renault.

Mitsubishi, dat voor 34 procent in handen is van branchegenoot Nissan, zegt verder te mikken op een verkoop van 1,1 miljoen auto’s per jaar in boekjaar 2025. “De komende drie jaar vormen een mogelijkheid voor Mitsubishi om een kanteling naar een nieuw tijdperk te maken”, aldus topman Takao Kato in een toelichting op de plannen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.