Nieuwe ceo moet Subaru ‘behendig’ maken

Subaru • Hij volgt Tamomi Nakamura op.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Atsushi Osaki
Hij is momenteel executive vice president bij Subaru. (Foto: Subaru)

Subaru heeft Atsushi Osaki benoemd tot ceo van het automerk. Hij treedt in juni aan en volgt Tamomi Nakamura op, die sinds 2018 ceo was van de Japanse automaker.

Osaki is nu executive vice president en verantwoordelijk voor de productie-afdeling. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering die voor juni gepland staat, wordt hij aangesteld. Nakamura wordt gaat de rol van voorzitter vervullen. Dat meldt Subaru in een persbericht.

“Wij bij Subaru willen het tijdperk van elektrificatie overleven door behendig te zijn”, zei Osaki tijdens een persconferentie op vrijdag. “We gaan verschillende systemen opzetten, waarbij we ons richten op flexibiliteit en uitbreiding.”

Subaru Nederland

Begin deze maand werd bekend dat deputy general manager Frank ter Braak stopt bij Subaru Nederland. Subaru Nederland heeft in 2022 een moeizaam jaar gehad. In totaal telde het merk tot en met november een kleine tachtig registraties, het laagste aantal ooit. Als gevolg hiervan is begin dit jaar de importeursvestiging in Aalsmeer gesloten.

Nieuwe ceo moet Subaru ‘behendig’ maken | Automotive Online

Nieuwe ceo moet Subaru ‘behendig’ maken

Subaru • Hij volgt Tamomi Nakamura op.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Atsushi Osaki
Hij is momenteel executive vice president bij Subaru. (Foto: Subaru)

Subaru heeft Atsushi Osaki benoemd tot ceo van het automerk. Hij treedt in juni aan en volgt Tamomi Nakamura op, die sinds 2018 ceo was van de Japanse automaker.

Osaki is nu executive vice president en verantwoordelijk voor de productie-afdeling. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering die voor juni gepland staat, wordt hij aangesteld. Nakamura wordt gaat de rol van voorzitter vervullen. Dat meldt Subaru in een persbericht.

“Wij bij Subaru willen het tijdperk van elektrificatie overleven door behendig te zijn”, zei Osaki tijdens een persconferentie op vrijdag. “We gaan verschillende systemen opzetten, waarbij we ons richten op flexibiliteit en uitbreiding.”

Subaru Nederland

Begin deze maand werd bekend dat deputy general manager Frank ter Braak stopt bij Subaru Nederland. Subaru Nederland heeft in 2022 een moeizaam jaar gehad. In totaal telde het merk tot en met november een kleine tachtig registraties, het laagste aantal ooit. Als gevolg hiervan is begin dit jaar de importeursvestiging in Aalsmeer gesloten.