Japanner volgt Matthew Harrison op als ceo Toyota Europe

Toyota • De wijzigingen in de Europese activiteiten van de Japanse automaker maken deel uit van een wereldwijde aanpak.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Toyota benoemt Japanse executive tot hoofd van de Europese tak
Nakata wordt verantwoordelijk voor de strategische planning, communicatie en service. (Foto: Toyota)

Yoshihiro Nakata wordt de nieuwe ceo van Toyota Europe. Hij is nu plaatsvervangend ceo. Hij volgt Matthew Harrison op die momenteel ceo van Toyota Europe is. Hij is benoemd tot de nieuwe coo van de Europese tak. Dat maakt Toyota bekend in een persbericht.

Nakata wordt verantwoordelijk voor de strategische planning, communicatie en service als divisiecontactpersoon met het Toyota-hoofdkantoor in Japan. Harrison blijft zich focussen op ‘implementatie, operationele uitmuntendheid en commercieel succes in Europa’, aldus de Japanse autobouwer.

De wijzigingen in Toyota’s Europese activiteiten maken volgens het bedrijf deel uit van een wereldwijde aanpak.

In januari werd bekend dat Koji Sato, het hoofd van Lexus en de Gazoo Racing-eenheid, de volgende president en ceo van de Japanse autofabrikant wordt. Hij volgt Akio Toyoda op, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, die in de functie van voorzitter treed.