Renault ziet Nissan-dividend fors stijgen

Nissan • Renault ontving in 2022 ruim 500 miljoen euro dividend van de Japanse fabrikant.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Nissan)

Renault heeft in zijn vierde kwartaal 174 miljoen euro dividend van Nissan ontvangen. De Japanse fabrikant realiseerde in zijn derde kwartaal (gebroken boekjaar) een winst van 360 miljoen euro (+55%). De omzet van de fabrikant kwam in het kwartaal uit op 20,3 miljard euro (+29%).

Over heel 2022 heeft Renault ruim 500 miljoen euro dividend ontvangen van Nissan. Renault heeft 43 procent van de aandelen in de Japanse fabrikant. De Franse fabrikant brengt zijn belang terug naar 15 procent. De overige 28 procent komt in een trust, waarbij Renault geen zeggenschap heeft maar wel dividend blijft ontvangen.

Nissan meldde bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers dat de lage yen en kostenbesparingen vruchten afwerpen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.