Fabrikant Ford duikt in rode cijfers

Ford • De omzet in Europa kwam uit op 25 miljard dollar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ford gaat het aantal arbeidsplaatsen fors terugbrengen.(Foto: Ford)

Ford Motor Company heeft in 2022 een verlies van 2,2 miljard dollar (2 miljard euro) gerealiseerd. In 2021 bedroeg de winst nog bijna 18 miljard dollar, mede als gevolg van een eenmalige boekwinst. Door de snel dalende beurskoers werd er dit jaar afgeschreven op het belang in Rivian. De omzet groeide met 16 procent naar 158 miljard dollar.

Ford-topman Jim Farley stelt dat “Ford beter had moeten presteren in 2022.” Volgens Farley had Ford last van productieproblemen. Maar ook was de ‘executie van de strategie’ onvoldoende. Wereldwijd wil Ford de komende jaren miljarden bezuinigen.

De Europese Ford-operatie realiseerde een bedrijfsresultaat van ‘iets boven het break-even punt’ maar presteerde ‘onder verwachting’. De omzet in Europa kwam uit op 25 miljard. In China werd een nettoverlies van 600 miljoen dollar gerealiseerd. Ford gaat in Europa zijn activiteiten reorganiseren. Zo staat de fabriek in Saarlouis te koop en worden er banen geschrapt. Farley meldde dat er binnenkort definitieve beslissingen genomen worden over de herstructurering in Europa.

De fabrikant verwacht in 2023 een bedrijfsresultaat van tussen de 9 en 11 miljard dollar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Fabrikant Ford duikt in rode cijfers | Automotive Online

Fabrikant Ford duikt in rode cijfers

Ford • De omzet in Europa kwam uit op 25 miljard dollar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ford gaat het aantal arbeidsplaatsen fors terugbrengen.(Foto: Ford)

Ford Motor Company heeft in 2022 een verlies van 2,2 miljard dollar (2 miljard euro) gerealiseerd. In 2021 bedroeg de winst nog bijna 18 miljard dollar, mede als gevolg van een eenmalige boekwinst. Door de snel dalende beurskoers werd er dit jaar afgeschreven op het belang in Rivian. De omzet groeide met 16 procent naar 158 miljard dollar.

Ford-topman Jim Farley stelt dat “Ford beter had moeten presteren in 2022.” Volgens Farley had Ford last van productieproblemen. Maar ook was de ‘executie van de strategie’ onvoldoende. Wereldwijd wil Ford de komende jaren miljarden bezuinigen.

De Europese Ford-operatie realiseerde een bedrijfsresultaat van ‘iets boven het break-even punt’ maar presteerde ‘onder verwachting’. De omzet in Europa kwam uit op 25 miljard. In China werd een nettoverlies van 600 miljoen dollar gerealiseerd. Ford gaat in Europa zijn activiteiten reorganiseren. Zo staat de fabriek in Saarlouis te koop en worden er banen geschrapt. Farley meldde dat er binnenkort definitieve beslissingen genomen worden over de herstructurering in Europa.

De fabrikant verwacht in 2023 een bedrijfsresultaat van tussen de 9 en 11 miljard dollar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.