Stellantis voert productie e-motoren drastisch op

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Stellantis wil jaarlijks meer dan 1 miljoen M3 e-motoren produceren. (foto: Stellantis)

Stellantis wil vanaf 2024 jaarlijks meer dan 1 miljoen exemplaren produceren van een nieuw ontwikkelde elektrische motor. Dat maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De nieuwe ‘M3’ motoren worden gebouwd door Emotors, een joint venture tussen Stellantis en de Franse fabrikant van elektromotoren Nidec Leroy-Somer.

Onder meer de Peugeot e-208 en Opel Mokka electric zijn vanaf januari de eerste auto’s met de nieuwe motoren. Volgens Stellantis is de e-motor goed voor 156pk, 260 Nm trekkracht en een actieradius van 400 kilometer. Om de levering van batterijen veilig te stellen maakte Stellantis onder meer afspraken met grondstofleverancier GME.

Stellantis wil in 2030 alleen nog maar batterij-elektrische personenvoertuigen produceren. De nieuwe e-motoren worden geproduceerd in Trémery, ooit een van de grootste fabrieken voor dieselmotoren. Stellantis heeft 12 productiefaciliteiten in Frankrijk. Het bedrijf investeerde de afgelopen vier jaar 2 miljard euro om deze te moderniseren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.