Hedin krijgt meer tijd voor bod op Pendragon

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Het Zweedse Hedin wil Pendragon overnemen. (Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group heeft meer tijd gekregen om een definitief bod uit de brengen op de grote Britse dealerholding Pendragon. De Zweedse partij heeft nu tot 9 december de tijd om een bod uit te brengen. Dit meldt Pendragon middels een statement.

Op 26 september heeft het beursgenoteerde Pendragon bevestigd dat het een ‘ongevraagd, voorlopig en voorwaardelijk voorstel’ had ontvangen van Hedin Mobility Groep voor een mogelijk bod op alle uitstaande aandelen. Hedin, in ons land eigenaar van Stern, is bereid 29 pence ofwel rond de 33,5 cent per aandeel te betalen. Dat bod volgde op een eerdere poging van Hedin om de Britse dealer over te nemen.

Hedin had oorspronkelijk een maand te tijd om een definitief bod uit te brengen maar dat werd al eerder verlengd tot 21 november. Maar omdat Hedin meer tijd nodig heeft om de transactie documentatie in orde te maken heeft het Pendragon gevraagd voor verder uitstel.

Dat verzoek is in overleg met de Britse overname waakhond toegewezen. Hedin moet nu haar kaarten op tafel leggen voor 9 december om 17 uur. Pendragon stelt daarbij opnieuw dat ‘er geen zekerheid bestaat dat een vast bod wordt gedaan.’

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.