Stuart Rowley verlaat Ford na 32 jaar

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Na 32 jaar bij Ford te hebben gewerkt gaat Rowley met pensioen. (Foto: Ford)

Stuart Rowley, chief transformation and quality officer bij Ford, is van plan om op 1 december met pensioen te gaan na meer dan 32 jaar bij Ford te hebben gewerkt. Dat maakt Ford bekend.

In de loop van zijn carrière bekleedde hij een reeks leidinggevende functies, waaronder die van cfo bij Volvo Cars; cfo Ford Europa, de wereldwijde controller van Ford, hoofd strategie, coo bij Ford Noord-Amerika en bestuursvoorzitter van Ford Europa.

Eerder werd bekend dat Ford plant de Europese divisie op te heffen in een herstructurering waarbij Ford Pro werd opgericht. De functietitel van Rowley werd daarbij al veranderd naar chief transformation and quality officer.

“Ongeacht de rol is Stuart altijd moeilijke uitdagingen aangegaan en heeft positieve veranderingen geleid”, zegt Jim Farley, president en ceo van Ford. “Ik ben Stuart vooral dankbaar voor het leiden van het herontwerp van ons Europese bedrijf om veel slanker te worden en ons te concentreren op onze bedrijfsvoertuigen en de overgang naar EV’s.”

Achtduizend banen

Rowleys taak als ceo van Ford Europe was om Ford Europe weer winstgevend te maken. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar achtduizend banen te schrappen, vooral binnen de Ford-blue eenheid.

Rowley zal worden vervangen door Jim Baumbick, die nu vice-president van productontwikkeling en interne verbrandingsmotorprogramma’s is.

Niet de enige

Rowley is niet de enige die zijn pensioen heeft aangekondigd bij Ford, ook Joy Falotico, president van Lincoln en Steven Armstrong, vice-president, transformatie India en Zuid-Amerika hebben besloten om met pensioen te gaan na hun lange carrières bij de autofabrikant.