Tesla realiseert kwartaalwinst van 3,3 miljard euro

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
tesla model Y
De omzet steeg op jaarbasis met 56 procent van 13,8 naar 21,9 miljard euro. (Foto: Tesla) (Tesla, 2022)

Autofabrikant Tesla heeft in het derde kwartaal een winst na belasting gerealiseerd van 3,3 miljard euro, Dat was vorig jaar in het derde kwartaal 1,6 miljard euro. Het bedrijf evenaarde met de winst bijna het record van ruim 3,3 miljard euro in Q1. De omzet steeg op jaarbasis met 56 procent van 13,8 naar 21,9 miljard euro. De verwachting lag hier op 22 miljard dollar. Dat meldt Tesla.

Verder heeft Tesla in het derde kwartaal heeft Tesla 365 duizend auto’s geproduceerd en werd er een recordaantal van bijna 344 duizend auto’s bij Tesla-kopers afgeleverd.

Leveringsvolume

“In het verleden werden onze leveringsvolumes naar het einde van elk kwartaal verschoven als gevolg van de regionale seriebouw van auto’s. Naarmate onze productievolumes blijven toenemen, wordt het steeds moeilijker om tijdens deze logistieke piekweken transportcapaciteit voor voertuigen tegen een redelijke kostprijs te verzekeren. In het derde kwartaal gingen we over op een meer gelijkmatige regionale mix van wekelijks gebouwde voertuigen, wat leidde tot een toename van het aantal auto’s in transit aan het einde van het kwartaal,” aldus Tesla.

Tesla realiseert kwartaalwinst van 3,3 miljard euro | Automotive Online

Tesla realiseert kwartaalwinst van 3,3 miljard euro

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
tesla model Y
De omzet steeg op jaarbasis met 56 procent van 13,8 naar 21,9 miljard euro. (Foto: Tesla) (Tesla, 2022)

Autofabrikant Tesla heeft in het derde kwartaal een winst na belasting gerealiseerd van 3,3 miljard euro, Dat was vorig jaar in het derde kwartaal 1,6 miljard euro. Het bedrijf evenaarde met de winst bijna het record van ruim 3,3 miljard euro in Q1. De omzet steeg op jaarbasis met 56 procent van 13,8 naar 21,9 miljard euro. De verwachting lag hier op 22 miljard dollar. Dat meldt Tesla.

Verder heeft Tesla in het derde kwartaal heeft Tesla 365 duizend auto’s geproduceerd en werd er een recordaantal van bijna 344 duizend auto’s bij Tesla-kopers afgeleverd.

Leveringsvolume

“In het verleden werden onze leveringsvolumes naar het einde van elk kwartaal verschoven als gevolg van de regionale seriebouw van auto’s. Naarmate onze productievolumes blijven toenemen, wordt het steeds moeilijker om tijdens deze logistieke piekweken transportcapaciteit voor voertuigen tegen een redelijke kostprijs te verzekeren. In het derde kwartaal gingen we over op een meer gelijkmatige regionale mix van wekelijks gebouwde voertuigen, wat leidde tot een toename van het aantal auto’s in transit aan het einde van het kwartaal,” aldus Tesla.