‘Ook in Europa geproduceerde EV’s onder Amerikaanse subsidieregeling’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Ook in de EU gebouwde elektrische auto’s kwalificeren voor de EV-subsidies in de Verenigde Staten. Dat lijkt de uitkomst te worden van onderhandelingen tussen de EU en de VS, meldt Reuters. 

Eerder dit jaar werd een groot EV-subsidieprogramma gepresenteerd, als onderdeel van grootschalige inflatie-wetgeving in de VS. Daar werd door zowel de industrie als door de EU gepikeerd op gereageerd omdat slechts een paar modellen in aanmerking zouden komen voor de subsidie (die kan oplopen tot 7.500 dollar). De voertuigen moeten grotendeels in de VS zijn geproduceerd en een aantal (cruciale) onderdelen mogen niet uit China komen. 

Reuters sprak met Katherine Tai, die als afgevaardigde in de handelscommissie van het congres, de onderhandelingen leidt. Volgens Tai is een akkoord in de maak. “Gezien de kracht van de relatie tussen de VS en de EU zijn er bij mij geen twijfels dat we tot overeenstemming komen”, zegt Tai. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Ook in Europa geproduceerde EV’s onder Amerikaanse subsidieregeling’ | Automotive Online

‘Ook in Europa geproduceerde EV’s onder Amerikaanse subsidieregeling’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Ook in de EU gebouwde elektrische auto’s kwalificeren voor de EV-subsidies in de Verenigde Staten. Dat lijkt de uitkomst te worden van onderhandelingen tussen de EU en de VS, meldt Reuters. 

Eerder dit jaar werd een groot EV-subsidieprogramma gepresenteerd, als onderdeel van grootschalige inflatie-wetgeving in de VS. Daar werd door zowel de industrie als door de EU gepikeerd op gereageerd omdat slechts een paar modellen in aanmerking zouden komen voor de subsidie (die kan oplopen tot 7.500 dollar). De voertuigen moeten grotendeels in de VS zijn geproduceerd en een aantal (cruciale) onderdelen mogen niet uit China komen. 

Reuters sprak met Katherine Tai, die als afgevaardigde in de handelscommissie van het congres, de onderhandelingen leidt. Volgens Tai is een akkoord in de maak. “Gezien de kracht van de relatie tussen de VS en de EU zijn er bij mij geen twijfels dat we tot overeenstemming komen”, zegt Tai. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.