Jeep kondigt EV-offensief aan

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De Avenger heeft een beoogde actieradius van 400 kilometer en zal worden gebouwd in Polen. (Foto: Stellantis)

Jeep wil in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkopen in Europa. Om dat doel te halen heeft Jeep alvast drie elektrische suv’s aangekondigd: de volledig nieuwe Jeep Recon en Avenger en een volledig nieuwe Wagoneer die in Noord-Amerika en andere regio’s geïntroduceerd zullen worden. 

Avenger

Meest concreet is de komst van de nieuwe Avenger die als eerste elektrische auto begin volgend jaar in Europa geïntroduceerd zal worden. De auto debuteert op 17 oktober tijdens de persdag van de Autosalon van Parijs. Stellantis, dat afgelopen half jaar een recordwinst behaalde, heeft volgens Automotive News Europe geen plannen om dit model ook in de VS of China te verkopen.

De suv heeft een beoogde actieradius van 400 kilometer en zal worden gebouwd in Polen. De volledig nieuwe Jeep Avenger zal begin 2023 in de showrooms verschijnen. Het model zal ook als hybride leverbaar zijn. Belangrijkste concurrenten zijn de Hyundai Kona, Peugeot e-2008, Opel Mokka-e en de MG ZS.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.