Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterijmodules van de Kia e-Soul. (foto: Kia)

Kia gaat in Europa gebruikte accu’s van elektrische auto’s laten hergebruiken in energieopslagsystemen. Het merk werkt hiervoor samen met Encore, een start-up van Deutsche Bahn, die voor dit doel gebruikte EV-accupakketten uit heel Europa gaat betrekken. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Micro Smart Grid

De twee bedrijven hebben recentelijk een prototype van een energieopslag-faciliteit onthuld in Berlijn. Die installatie is een belangrijk onderdeel van het micro smart grid, een elektriciteitsnet met verschillende energiebronnen, verbruikers en opslagsystemen. In Nederland wordt inmiddels 83 procent van alle oude EV-batterijen hergebruikt

Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterijmodules van de Kia e-Soul, en levert naar verwachting zo’n 72 kWh aan bruikbare stroom ter ondersteuning van onder meer ’timeshifting’ (het opslaan van zonne-energie voor later gebruik) en andere toepassingen. In juli meldde Volkswagen meer dan 20 miljard euro te investeren in de productie en recycling van batterijen voor elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen | Automotive Online

Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterijmodules van de Kia e-Soul. (foto: Kia)

Kia gaat in Europa gebruikte accu’s van elektrische auto’s laten hergebruiken in energieopslagsystemen. Het merk werkt hiervoor samen met Encore, een start-up van Deutsche Bahn, die voor dit doel gebruikte EV-accupakketten uit heel Europa gaat betrekken. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Micro Smart Grid

De twee bedrijven hebben recentelijk een prototype van een energieopslag-faciliteit onthuld in Berlijn. Die installatie is een belangrijk onderdeel van het micro smart grid, een elektriciteitsnet met verschillende energiebronnen, verbruikers en opslagsystemen. In Nederland wordt inmiddels 83 procent van alle oude EV-batterijen hergebruikt

Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterijmodules van de Kia e-Soul, en levert naar verwachting zo’n 72 kWh aan bruikbare stroom ter ondersteuning van onder meer ’timeshifting’ (het opslaan van zonne-energie voor later gebruik) en andere toepassingen. In juli meldde Volkswagen meer dan 20 miljard euro te investeren in de productie en recycling van batterijen voor elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.