Britse overheid: Fabrikant aansprakelijk bij zelfrijdende auto

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Britse overheid bereidt nieuwe wetgeving voor autonoom rijden voor. Onderdeel van de nieuwe wet, die in 2025 van kracht moet worden, is dat fabrikanten verantwoordelijk zijn voor de auto als deze autonoom rijdt. Verder investeert de overheid ongeveer 100 miljoen pond (117 miljoen euro).

Dat meldt de Britse overheid vandaag.

Door de nieuwe wetgeving worden de mogelijkheden voor autonoom rijden verruimd. “We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van autonoom rijden omdat we geloven dat dit een belangrijke ontwikkeling is. Het potentieel is ongekend”, aldus transportminister Grant Shapps. Hij meldt dat de opkomst van zelfrijdende auto’s 38 duizend banen kan opleveren.

Volgens Shapps zullen er vanaf volgend jaar voertuigen beschikbaar zijn die deels autonoom kunnen rijden. 

Tesla won deze maand een rechtszaak in Duitsland waardoor het de term ‘autopilot’ mag blijven gebruiken. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.