Fisker begint productie in november

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Fisker wil half november beginnen met de serieproductie van de Ocean One (foto: Fisker)

Fisker wil half november beginnen met de serieproductie van de Ocean One. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf bekend gemaakt in het kwartaalbericht. Contract-fabrikant Magna heeft 55 testwagens afgeleverd die de komende maanden getest worden. De eerste editie van de Fisker Ocean heeft een startprijs van 35.499 dollar. Alle 5 duizend exemplaren zijn al uitverkocht.

Ceo Henrik Fisker: “Duizenden klanten waren bereid om 5 duizend dollar te betalen voor een voertuig dat de meesten alleen op een plaatje hebben gezien. Dat bewijst dat ze enthousiast zijn over de Fisker Ocean en de waarde die ons merk en ons product bieden. Het is duidelijk dat Fiskers benadering van prijspositionering en ontwerp, plus onze overtuigde toewijding aan duurzaamheid, de juiste zijn voor de toekomst.”

Europese expansie

De Amerikaanse EV-maker wil in een reeks Europese landen actief worden. Vorige maand heeft het bedrijf de eerste activiteiten opgestart in Frankrijk en Groot-Brittannië, na Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Later dit jaar wordt in München het eerste Europese Experience Center geopend

Productiepartner FoxComm heeft zelf in de VS een tweede fabriek in Ohio gekocht. Hier wordt de Pear, Het tweede model van het autobedrijf gebouwd dat een prijskaartje onder de 30 duizend dollar moet krijgen. Fisker en FoxComm hopen van die auto’s minstens 250 duizend stuks per jaar te bouwen. Het Amerikaanse bedrijf maakt verder geen melding van productieplannen in Europa.