‘GM komt naar Europa met Cadillac, Hummer én Chevrolet’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Hummer-EV weegt 4.111 kilo. (Foto: Hummer)

General Motors herintroduceert de merken Cadillac, Chevrolet en Hummer op de Europese markt. De fabrikant brengt uitsluitend EV’s op de Europese markt en doet dat via een ‘online sales-only’ model. Dat meldt het Britse Autocar. 

Begin volgend jaar zouden de verkoopactiviteiten moeten starten. In juni werd al bekend dat GM plannen had voor een Europese terugkeer; maar nog onbekend was met welke merken en welke retailstrategie het bedrijf uitrolt.

De fabrikant kiest voor de drie merken vanwege hun ‘globale uitstraling’. De fabrikant denkt dat de EV’s van het concern beter op de wensen van de Europese markt aansluiten dan de brandstofmodellen eerder deden. 

GM maakte vorige week bekend zijn EV-ambities op te schroeven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Het moet niet gekker worden, een personenautootje van ruim 4 ton.

    Hoezo milieu

‘GM komt naar Europa met Cadillac, Hummer én Chevrolet’ | Automotive Online

‘GM komt naar Europa met Cadillac, Hummer én Chevrolet’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Hummer-EV weegt 4.111 kilo. (Foto: Hummer)

General Motors herintroduceert de merken Cadillac, Chevrolet en Hummer op de Europese markt. De fabrikant brengt uitsluitend EV’s op de Europese markt en doet dat via een ‘online sales-only’ model. Dat meldt het Britse Autocar. 

Begin volgend jaar zouden de verkoopactiviteiten moeten starten. In juni werd al bekend dat GM plannen had voor een Europese terugkeer; maar nog onbekend was met welke merken en welke retailstrategie het bedrijf uitrolt.

De fabrikant kiest voor de drie merken vanwege hun ‘globale uitstraling’. De fabrikant denkt dat de EV’s van het concern beter op de wensen van de Europese markt aansluiten dan de brandstofmodellen eerder deden. 

GM maakte vorige week bekend zijn EV-ambities op te schroeven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Het moet niet gekker worden, een personenautootje van ruim 4 ton.

    Hoezo milieu