Miljoenenrecall Ford door transmissieprobleem

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De Ford C-Max is een van de modellen in kwestie. (Foto: Ford)

Ford roept in de VS 3,3 miljoen voertuigen terug vanwege problemen met de transmissie. Zo lukt het soms niet om een voertuig in de beoogde versnelling te zetten of kan het gebeuren dat de auto wel op de parkeerstand wordt gezet en hiervan ook een indicatie geeft, maar uiteindelijk niet in die stand staat en dus doorrolt. De problemen zouden ontstaan door een ontbrekende of beschadigde schakelkabeldoorvoer, meldt Reuters op basis van een melding van de National Highway Traffic Safety Administration. In een aantal gevallen hebben de transmissieproblemen al geleid tot verwondingen dan wel beschadigde eigendommen.

De terugroepactie heeft betrekking op de Escape (bouwjaren 2013-2019), C-Max (2013-2018) Fusion (2013-2016), Transit Connect (2013-2021) en de Edge (2015-2018).

In een eerdere versie stond abusievelijk dat de recall in Nederland betrekking had op 4.800 auto’s, maar dat aantal en de gemelde oplossing hadden betrekking op een terugroepactie voor de Mustang Mach-E, waarvan gisteren bekend werd dat de levering is stilgelegd wegens batterijproblemen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.