VW investeert 10 miljard euro in Spaanse batterijfabriek

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volkswagen kondigt wederom een miljardeninvestering aan. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group heeft plannen uit de doeken gedaan voor een giga-batterijenfabriek vlakbij de Spaanse stad Valencia. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De totale investering ligt rond de 10 miljard euro. Eerder dit jaar werd een investering van 2 miljard euro in Duitse fabrieken aangekondigd.

VW wil in het eerste kwartaal van 2023 beginnen met de bouw van de Spaanse fabriek. De uiteindelijke jaarlijkse productie moet 40 gigawattuur (GWh) bedragen. De serieproductie moet in 2026 van start gaan. Ter vergelijking: de batterijenproductie van Duitse gigafabriek van Tesla moet uiteindelijk oplopen tot 50 GWh per jaar. Lees ook: dit zijn de grootste geplande batterijfabrieken in de EU.

Iberdrola

VW kondigde ook een samenwerkingsovereenkomst aan met het Spaanse energiebedrijf Iberdrola, dat een zonnepark gaat opzetten om de ​​batterijfabriek gedeeltelijk van stroom te voorzien. In december werd bekend dat Volkswagen een partner zocht voor het project.

Het plan is om “een volledig ecosysteem van leveranciers te creëren, van lithiumwinning tot de assemblage van batterijen”, aldus VW-ceo Herbert Diess donderdag tijdens het evenement in Sagunto. VW is van plan om tegen 2030 zes fabrieken voor de productie van batterijcellen in Europa te hebben met een gezamenlijke capaciteit van 240 GWh.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als adjunct-hoofdredacteur medeverantwoordelijk voor de titels in het cluster Auto & Fleet van Promedia, waaronder ook Automotive en Fleet&Mobility vallen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed en veel eten en drinken.

VW investeert 10 miljard euro in Spaanse batterijfabriek | Automotive Online

VW investeert 10 miljard euro in Spaanse batterijfabriek

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volkswagen kondigt wederom een miljardeninvestering aan. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group heeft plannen uit de doeken gedaan voor een giga-batterijenfabriek vlakbij de Spaanse stad Valencia. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De totale investering ligt rond de 10 miljard euro. Eerder dit jaar werd een investering van 2 miljard euro in Duitse fabrieken aangekondigd.

VW wil in het eerste kwartaal van 2023 beginnen met de bouw van de Spaanse fabriek. De uiteindelijke jaarlijkse productie moet 40 gigawattuur (GWh) bedragen. De serieproductie moet in 2026 van start gaan. Ter vergelijking: de batterijenproductie van Duitse gigafabriek van Tesla moet uiteindelijk oplopen tot 50 GWh per jaar. Lees ook: dit zijn de grootste geplande batterijfabrieken in de EU.

Iberdrola

VW kondigde ook een samenwerkingsovereenkomst aan met het Spaanse energiebedrijf Iberdrola, dat een zonnepark gaat opzetten om de ​​batterijfabriek gedeeltelijk van stroom te voorzien. In december werd bekend dat Volkswagen een partner zocht voor het project.

Het plan is om “een volledig ecosysteem van leveranciers te creëren, van lithiumwinning tot de assemblage van batterijen”, aldus VW-ceo Herbert Diess donderdag tijdens het evenement in Sagunto. VW is van plan om tegen 2030 zes fabrieken voor de productie van batterijcellen in Europa te hebben met een gezamenlijke capaciteit van 240 GWh.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.