Hans Schep (Ford): Chiplevering verbetert dit jaar nog

Chiptekort • Het Amerikaanse concern heeft goede hoop dat de leveringen zullen toenemen. 
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Hans Schep deed de uitspraken tijdens de introductie van Ford Pro. (Foto: Ford)

De chiptekorten die de afgelopen jaren een remmende werking hadden op de mondiale autoproductie zullen in de loop dit jaar afnemen. Dat is de verwachting van Hans Schep, general manager Ford Pro Europe. Schep deed de uitspraken tijdens een vraaggesprek na de presentatie van Ford Pro, het nieuwe, overkoepelende serviceconcept van het merk.

Ford en de toeleveranciers hebben “heel veel actie ondernomen om de problemen op te lossen”, zei de Nederlander. De situatie zal voornamelijk verbeteren door oplossingen bij de toeleveranciers. Onder andere simplificatie van de productie en verhoogde efficiëntie zorgen voor verbetering, waardoor er meer chips geleverd kunnen worden.

Eerder sprak BMW-ceo Zipse woorden van een soortgelijke strekking; hij verwacht verbetering te zien in 2023.

Oorlog Oekraïne

Tijdens het vraaggesprek meldde Schep dat de situatie in Oekraïne nauwelijks invloed heeft op de productie van Ford. Hoewel de Russische fabriek gesloten is, is de automaker volgens de Nederlander nauwelijks blootgesteld aan serieuze economische problemen door de situatie in de regio.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.