‘Kroatische Rimac mede-eigenaar van Bugatti’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Rimac wordt mede-eigenaar van Bugatti. (Foto: Bugatti)

Volkswagen heeft een joint venture afgesloten met de Kroatische sportwagenbouwer Rimac. Vanaf het vierde kwartaal wordt Bugatti-Rimac opgericht waarin Rimac een belang van 55 procent heeft en 45 procent in handen is van Volkswagen via Porsche AG. Zo meldt persbureau Reuters.

Rimac-ceo Mate Rimac zal het nieuwe bedrijf gaan leiden. Eerder werd al gespeculeerd over de verkoop van Bugatti aan Rimac. Alle modellen van Bugatti worden geproduceerd in de fabriek in het Franse Molsheim. Behalve de Bugatti Chiron, wordt hier ook de volledig elektrische Rimac Nevera gemaakt. Bugatti zou ongeveer een half miljard euro waard zijn.

Rimac werd opgericht in 2009 en focust zich op de ontwikkeling van elektrische sportwagens en werkt bijvoorbeeld samen met Hyundai aan een elektrische hypercar. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Kroatische Rimac mede-eigenaar van Bugatti’ | Automotive Online

‘Kroatische Rimac mede-eigenaar van Bugatti’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Rimac wordt mede-eigenaar van Bugatti. (Foto: Bugatti)

Volkswagen heeft een joint venture afgesloten met de Kroatische sportwagenbouwer Rimac. Vanaf het vierde kwartaal wordt Bugatti-Rimac opgericht waarin Rimac een belang van 55 procent heeft en 45 procent in handen is van Volkswagen via Porsche AG. Zo meldt persbureau Reuters.

Rimac-ceo Mate Rimac zal het nieuwe bedrijf gaan leiden. Eerder werd al gespeculeerd over de verkoop van Bugatti aan Rimac. Alle modellen van Bugatti worden geproduceerd in de fabriek in het Franse Molsheim. Behalve de Bugatti Chiron, wordt hier ook de volledig elektrische Rimac Nevera gemaakt. Bugatti zou ongeveer een half miljard euro waard zijn.

Rimac werd opgericht in 2009 en focust zich op de ontwikkeling van elektrische sportwagens en werkt bijvoorbeeld samen met Hyundai aan een elektrische hypercar. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.