Stellantis na forse winstdaling optimistisch over 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Stellantis)

Autofabrikant Stellantis verwacht in 2021 een beter resultaat als gevolg van een groeiende economie en kostenbesparingen bij het bedrijf. Dat maakt Stellantis vandaag bekend bij de gecombineerde jaarcijfers van FCA en PSA.

In 2020 daalde de operationele winst (ebit) FCA met 44,7 procent naar 3,7 miljard euro, in 2019 was dit 6,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat in 2020 van de PSA Group daalde met 41,7 procent naar 3,7 miljard euro. In 2020 realiseerde FCA zijn margedoelstelling van 4,3 procent, terwijl de PSA Group een marge behaalde van 6,1 procent.

De verwachtingen voor dit jaar zijn goed. Stellantis verwacht dit jaar geen nieuwe lockdowns vanwege het coronavirus. Het bedrijf rekent daarbij op een besparing van meer dan 5 miljard euro per jaar als gevolg van de fusie. Momenteel voert Carlos Tavares, ceo van Stellantis, gesprekken met de Italiaanse bonden over het verlagen van de productiekosten in de Italiaanse fabrieken van het bedrijf.

Tavares noemt de resultaten van FCA en PSA Group sterk. “Stellantis maakt een vliegende start.” De fabrikant keert een dividend uit van een 1 miljard euro.

Het fusiebedrijf werd in januari gevormd door de fusie tussen FCA en PSA Group en telt in totaal 14 merken.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Reacties

  • Martijn Roede

    Dit is een beetje tegenstrijdig met de berichtgeving over het aanstaande onderzoek naar sjoemeldiesels bij FCA, maar goed…Positief zijn is absoluut een goed ding!