Auto1 ziet omzet en resultaat verbeteren in derde kwartaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
In het derde kwartaal van dit jaar werden 120 duizend auto's verhandeld via het occasionplatform van Auto1 Groep. (Foto: Shutterstock)

Via het occasionplatform van Auto1 Group, moederbedrijf van onder andere Wijkopenauto’s, werden in het derde kwartaal van dit jaar 120 duizend auto’s verhandeld. Dat is een stijging van 82 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat maakt het bedrijf bekend in zijn kwartaalverslag. Ook de omzet steeg ten opzichte van het tweede kwartaal: met 90 procent naar 769 miljoen euro. Het tekent een verbetering van de occasionmarkt, maar ten opzichte van vorig jaar ligt de omzet in het derde kwartaal nog wel 17 procent lager dan in 2019. Dit komt door de vermindering van voorraad tijdens de eerste coronagolf, zo meldt het bedrijf. De winst voor belastingen ging van een verlies van 11,5 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar naar een winst van 16 miljoen euro dit jaar. Meer cijfers geeft het bedrijf niet prijs.

“Dit resultaat tekent de kracht van ons businessmodel”, zegt Christian Bertermann, ceo van Auto1 Group. “Met dit goede resultaat kunnen we verder werken aan onze ambitie om van Autohero het beste online autoverkoopplatform te maken.” 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Auto1 ziet omzet en resultaat verbeteren in derde kwartaal | Automotive Online

Auto1 ziet omzet en resultaat verbeteren in derde kwartaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
In het derde kwartaal van dit jaar werden 120 duizend auto's verhandeld via het occasionplatform van Auto1 Groep. (Foto: Shutterstock)

Via het occasionplatform van Auto1 Group, moederbedrijf van onder andere Wijkopenauto’s, werden in het derde kwartaal van dit jaar 120 duizend auto’s verhandeld. Dat is een stijging van 82 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat maakt het bedrijf bekend in zijn kwartaalverslag. Ook de omzet steeg ten opzichte van het tweede kwartaal: met 90 procent naar 769 miljoen euro. Het tekent een verbetering van de occasionmarkt, maar ten opzichte van vorig jaar ligt de omzet in het derde kwartaal nog wel 17 procent lager dan in 2019. Dit komt door de vermindering van voorraad tijdens de eerste coronagolf, zo meldt het bedrijf. De winst voor belastingen ging van een verlies van 11,5 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar naar een winst van 16 miljoen euro dit jaar. Meer cijfers geeft het bedrijf niet prijs.

“Dit resultaat tekent de kracht van ons businessmodel”, zegt Christian Bertermann, ceo van Auto1 Group. “Met dit goede resultaat kunnen we verder werken aan onze ambitie om van Autohero het beste online autoverkoopplatform te maken.” 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.