EU verlengt onderzoek naar fusie PSA-FCA

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Fiat wil fuseren met PSA, maar er is angst voor een te dominante positie op de bestelautomarkt. (Foto: Fiat Professional)

De Eurocommissaris voor mededingswetgeving, Margrethe Vestager, verlengt de onderzoeksperiode naar de fusie tussen PSA en FCA met vier weken. Dat meldt persbureau Reuters. De extra tijd zou nodig zijn om te achterhalen of de positie van de nieuw te vormen autofabrikant op de bestelautomarkt niet te dominant wordt. In 14 landen en Groot-Brittannië zou de marktpositie van PSA-FCA te groot kunnen worden, stelt de mededingingstak van de Europese Unie. Het onderzoek wordt nu naar verwachting op 13 november afgerond.

Mededingingsautoriteiten in de VS, China, Japan en Rusland hebben al groen licht gegeven, aldus Reuters.

De grootste bestelautofabrikanten in Europa:

Fabrikant Aantal 2019 (in EU) Merken (o.a.)
PSA 555.353 Opel, Peugeot, Citroen
Renault 361.777 Dacia, Renault
Ford 348.894 Ford
VAG 256.541 Volkswagen, Skoda
Daimler 210.765 Mercedes
Fiat 199.739 Fiat, Jeep

Bron: Acea, bewerking Automotive.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.