Europese verkoop nieuwe auto’s in maart gehalveerd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Volvo deed het van alle fabrikanten het beste. (Foto: Shutterstock)

In maart zijn er in Europa ruim een half miljoen nieuwe auto’s geregistreerd, een daling van 55 procent. Over het eerste kwartaal komt het totaal uit op 2,48 miljoen (-25,6%). Dat meldt koepelorganisatie voor autofabrikanten Acea. Bekijk het hele verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

In Italië was de klap het grootst: daar bedroeg de daling 85 procent. Bij FCA was de lockdown in het thuisland ook in de Europese verkopen terug te zien: de fabrikant noteerde in maart de grootste verkoopdaling (-76,6%). In Zweden, waar maar zeer beperkte maatregelen genomen werden, is de verkoopdaling 8 procent..Thuismerk Volvo kende van de fabrikanten met -33 procent dan ook de kleinste terugval. Volvo maakte gisteren bekend zijn Zweedse fabrieken weer (deels) op te starten.

In Nederland werden er 23 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Europese verkoop nieuwe auto’s in maart gehalveerd | Automotive Online

Europese verkoop nieuwe auto’s in maart gehalveerd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Volvo deed het van alle fabrikanten het beste. (Foto: Shutterstock)

In maart zijn er in Europa ruim een half miljoen nieuwe auto’s geregistreerd, een daling van 55 procent. Over het eerste kwartaal komt het totaal uit op 2,48 miljoen (-25,6%). Dat meldt koepelorganisatie voor autofabrikanten Acea. Bekijk het hele verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

In Italië was de klap het grootst: daar bedroeg de daling 85 procent. Bij FCA was de lockdown in het thuisland ook in de Europese verkopen terug te zien: de fabrikant noteerde in maart de grootste verkoopdaling (-76,6%). In Zweden, waar maar zeer beperkte maatregelen genomen werden, is de verkoopdaling 8 procent..Thuismerk Volvo kende van de fabrikanten met -33 procent dan ook de kleinste terugval. Volvo maakte gisteren bekend zijn Zweedse fabrieken weer (deels) op te starten.

In Nederland werden er 23 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.